Landslagsback bryter läger

Ilestedt åker hem – och Seger klev av träning efter känning

Foto: PETRA THORÉN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Landslagets mittback Amanda Ilestedt bryter lägret i Göteborg på grund av ryggproblem.

Dessutom klev mittfältaren Caroline Seger av onsdagens träning efter en känning i baksidan av låret.

– Jag känner mig inte stressad över det, men det känns tråkigt för det är så viktiga dagar, säger PSG-spelaren.

Foto: PETRA THORÉN

Damlandslaget i fotboll har ett avgörande OS-kval i början av mars. Norge, Schweiz, Holland och Sverige gör upp om en plats.

Landslaget är samlat i Göteborg den här veckan för kvalgenrep mot Skottland nästa tisdag.

Men för Amanda Ilestedt blir det ingen match. Hon vänder hem till Malmö och Rosengård på grund av ryggsmärta. Före avresa ska hon göra en magnetkameraundersökning.

– Hon har haft lite småkänningar och fick en ny vridning i går så vi vågar inte chansa. Vi har en viktigt vår framför oss, säger läkaren Yelverton Tegner.

Kallar in spelare från guldlaget

För Caroline Seger är statusen mer osäker. PSG-spelaren fick en känning högt upp på baksidan av vänster lår i början av dagens träning.

– Jag kom lite långt ut i ett ytterläge i den första övningen. Förhoppningsvis är muskel bara lite trött och har dragit i hop sig lite. Vi får göra massa behandling i kväll så får vi se, säger Caroline Seger.

Som ersättare för Amanda Ilestedt kallas Linköpings Jonna Andersson in. Hon är en ung spelare, från F 19-guldlaget 2012, som har en bra vänsterfot.

– Hon kommer in som vänsterback. Så går Magda (Magdalena Eriksson) in som mittback för Amanda, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM