Olivia Schough knäskadad – inför OS

Mardrömsbesked för Pia Sundhage

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Olivia Schough.
FOTBOLL

Olivia Schough är knäskadad.

Nu skulle OS kunna vara i fara för 25-åringen – som sköt Sverige till mästerskapet.

– Inga skador kommer lägligt. Men det är klart att det suger, särskilt när det handlar om knän, säger landslagsstjärnan.

Olivia Schough var anfallaren som sköt Sverige till OS med sitt mål mot Nederländerna i kvalet.

Men en knäskada skulle kunna sätta stopp för hennes medverkan i Rio.

Med en kvart kvar av söndagens hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg tvingades 25-åringen utgå.

"Gick inte att fortsätta"

– Det gjorde ont direkt men den första smärtan gick över. Men i slutet hamnade jag i en situation och då gick det inte att fortsätta, säger Eskilstuna-spelaren.

Skadan kom redan under landslagssamlingen tidigare i juni och sedan dess har hon fått behandling och tränat. Men skillnaden mellan träning och match visade sig vara för stor.

– Så fort jag böjer mig eller försöker springa hugger det till i knäskålen. Men jag hade en liknande skada inför VM ifjol och hade en bra och snabb rehab då. Jag hoppas och tror att det är samma skada, säger hon.

"Det suger"

Hur känns det med tajmingen, med tanke på att OS inte är långt borta?

– Inga skador kommer lägligt. Men det är klart att det suger, särskilt när det handlar om knän. Jag känner mig ändå hoppfull. Än så länge är det några veckor kvar tills det är dags. Jag håller hoppet uppe.

Schough kommer undersökas under måndagen och vet ännu inte hur länge hon blir borta.

– Det är lite svårt att säga så här tätt inpå. Men jag känner igen känslan sedan tidigare och då har det ju gått ganska snabbt med rehaben. Bara jag får rätt hjälp så hoppas och tror jag att det går bra.

Eskilstuna-Kopparbergs/Göteborg slutade 0-0 och fjolårstvåan är nu sex poäng bakom serieledande Rosengård och Linköping.