Rustar för fansstorm

Blågult räknar med tusentals Zlatanfans: ”Handlar om kärlek”

FOTBOLL

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic, 28, och landslaget tränar i Malmö.

Då förväntas ett par tusen åskådare – minst.

– Vi finns där och kan bli fler om det skulle behövas, säger supporterpolisen Henrik Qvist.

Foto: Foto: Drago Prvulovic/MalmöBild
populära I går anlände Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och de övriga spelarna till hotellet i Malmö. Nu väntar ett par häktiska dagar fram till matchen mot San Marino på tisdag.

Ingen vet riktigt hur stor Zlatanfebern kommer bli i Malmö de närmaste dygnen.

Efter segern mot Ungern i fredags kväll landade fotbollslandslaget utan någon större uppmärksamhet i Malmö i går kväll.

I dag lär det bli större uppståndelse när stadens stora son som lagkapten för Sverige springer in för att träna på Swedbank Stadium.

Ett par tusen

Träningen är öppen för allmänheten.

– Vi räknar med ett par tusen åskådare, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig hos Malmö FF, som tillsammans med Svenska Fotbollförbundet planerar för de kommande dagarnas träningar och EM-kvalet mot San Marino på tisdag kväll.

– Självklart är intresset väldigt stort kring Zlatan, men det är ju ytterligare tre tidigare MFF-spelare – Behrang Safari, Daniel Majstorovic och Ola Toivonen – i landslaget också, säger Jandelin.

Stänger av läktare

För att förhindra eventuella ordningsproblem när så många åskådare förväntas till träningen kommer bara de övre etagen på arenan användas.

50–60 personer ur MFF:s normala stab vid en allsvensk match kommer hjälpa till och se till att ordningen hålls under träningen.

– Landslagets aktiviteter i Malmö är i grunden ingen polisiär sak, men vi kommer finnas på träningen och vi kan bli fler om det skulle behövas. Vi tror det blir trevligt, men vi får inte förringa intresset heller, säger supporterpolisen Henrik Qvist.

’Väldigt positivt’

Störst fokus kommer givetvis riktas mot Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror inte Zlatan ger sig ut och promenerar ensam på stan, säger landslagets presschef Hans Hultman.

– Skulle han vilja åka hem till sitt hus eller hälsa på sin familj så är det klart att vi hjälper till med det, säger Hultman.

Förbundskaptenen Erik Hamrén om vad han förväntar sig för mottagande för Ibrahimovic i Malmö:

– Jag tror det är kärlek. För mig är det väldigt, väldigt positivt att han får komma hem till Malmö. Sen ska vi inte ställa orimliga krav på honom. Han kommer att trivas med att komma hem, säger Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM