”Jag har inget att hämta i Sverige”

Här stänger Zlatan definitivt dörren för allsvenskan

FOTBOLL

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic, 28, njuter av att vara tillbaka i Malmö.

Men någon återkomst i allsvenskan kommer det aldrig att bli.

– Det finns inget att hämta i Sverige. När jag kommer tillbaka kommer jag bara att njuta av livet, säger Ibrahimovic.

28-åringen hyllades stort av Malmöpubliken under gårdagens träning och i dag stod flera nyfikna och försökte få en skymt av stadens superstjärna vid landslagets hotell. I morgon får de se honom på planen igen men i MFF-tröjan blir det ingen återkomst.

– Jag har sagt till mig själv att jag vet att jag inte kommer komma tillbaka till MFF eller allsvenskan överhuvudtaget, säger Ibrahimovic.

”Vill bara njuta av livet”

Stjärnan har fortfarande inte vunnit allsvenskan men säger att den titeln inte lockar.

– Jag har inte gjort mitt här för jag har inte vunnit något i Sverige men känner att när jag varit utomlands på så hög nivå finns inget att hämta i Sverige. När jag kommer tillbaka kommer jag bara njuta av livet. Jag kommer inte orka en försäsong på fyra månader, säger Ibrahimovic.

Kritisk mot Malmö

Milan-stjärnan har genom sina övergångar dragit in över 100 miljoner kronor till Malmö FF. Men när frågan om pengarna kom upp skickade Ibrahimovic kritik till MFF.

– Jag vet inte hur mycket det är men om siffrorna stämmer är det kul för dem. Jag hoppas att de tar vara på pengarna för sist hörde jag att det är ekonomisk kris i klubben. Jag hoppas att de inte lägger allt på mig att få dem att överleva, skrattade ”Ibra”.

ARTIKELN HANDLAR OM