”Han jobbar åt mig – alltså är han den bäste”

Zlatan försvarar Raiola

FOTBOLL

MALMÖ. Mino Raiola har fått hård kritik från Barcelona efter att bland annat sagt att tränaren Pep Guardiola ”borde uppsöka ett mentalsjukhus”.

Efter övergången till Milan går nu Zlatan Ibrahimovic ut och försvarar sin agent.

– Jag har inte ens något kontrakt med honom. Då förstår ni hur fantastisk han är för mig, säger Ibrahimovic.

Mino Raiola har fått en del av skulden för att Pep Guardiola tröttnade på Zlatan Ibrahimovic och tvingade bort svensken från klubben. Nu tas dock agenten i försvar av superstjärnan.

– Han fick mig till Barcelona. Då fick han ingen kritik. Sedan när vi lämnade fick han kritik. Fotbollen är så stor och det pågår så mycket bakom kulisserna som ni inte vet om. Men jag har en fantastisk relation till honom och har inte ens något kontrakt med honom. Då förstår ni hur fantastisk han är för mig. Han är nog för bra för mig. Han försvarar alltid sina spelare i varje situation, säger Ibrahimovic.

Vad ser du i honom?

– Han jobbar fortfarande för mig. Alltså måste han vara den bäste.

Ska man tro Zlatan berör inte kritiken varken honom eller Raiola nämnvärt.

– Ni får gärna fortsätta skriva om honom. Jag tror han garvar åt det mesta.

"Champions handlar om tur”

Zlatan gjorde också klart att målet fortfarande är att vinna Champions League. 28-åringen tror inte heller att hans chanser försämrats i och med klubbytet.

– Champions hamnar bara om tur och detaljer. Det handlar inte om vilket lag du är i. Jag har sett lag vinna som jag aldrig trodde skulle lyckas med det. Men jag går till Milan och ett av målen är Champions.

ARTIKELN HANDLAR OM