Spelar – trots sexskandalen

Capello bekräftar att Wayne Rooney kommer till start

Foto: Foto : REX FEATURES/IBL BILDBYRÅ
Wayne Rooney och Jennifer Thompson.
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM. Det spekulerades i att sexskandalen skulle kunna bänka Wayne Rooney från EM-kvalmatchen mot Schweiz då förbundskapten Fabio Capello befarade stjärnans mentala hälsa.

På måndagseftermiddagen bekräftade dock Capello att United-anfallaren kommer att komma till start.

– Han kommer att spela. Jag pratade med honom och han vill spela, säger Capello.

Foto: FOTO: AP
Wayne Rooney.

Avslöjandet att Wayne Rooney, 24, under flera tillfällen förra året betalat 14 000 kronor natten för sexträffar med en lyxprostituerad vid namn Jennifer Thompson, 21, skakade om det engelska landslaget inför matchen mot Schweiz i morgon.

Rooney reste i dag med laget till Basel. Enligt uppgifter i brittisk press var förbundskaptenen Fabio Capello mycket orolig för att Manchester United-stjärnan inte skulle må tillräckligt bra för att orka spela.

”Han vill spela”

Senare på måndagseftermiddagen bekräftade dock Capello att stjärnan kommer att komma till spel.

– Han kommer att vara i en bra situation i morgon för jag hoppas se lika bra spel av Rooney som på Wembley (senast mot Bulgarien), säger Capello och fortsätter:

– Jag pratade med honom och han vill spela.

Inte vågat ringa

Capello och Rooney hade ett enskilt möte på spelarhotellet i Hertfordshire efter gårdagens träning. Där ska Englands-bossen ha gjort klart för Rooney att det är okej att tillfälligt lämna landslaget om han måste resa hem för att rädda sitt äktenskap.

Enligt uppgifter i Daily Mail ska Rooney inte ha vågat ringa sin fru Coleen när det gick upp för honom att eskorten Jenny Thompson avslöjat deras affär.

I stället fick Coleen veta sanningen i ett sms.

Kan förlora reklamkontrakt

Flera av parets vänner ska ha uppmanat Coleen att lämna Rooney omedelbart och hon beskrivs som ”fullständigt förkrossad” över avslöjandet.

Varje år drar stjärnan in omkring 20 miljoner kronor från sponsorer som Nike och Coca Cola. Det pratades om att han skulle förlora en del reklamkontrakt, men Nike har nu uttryckt sitt stöd för anfallaren.

– Vi har jobbat med Wayne i sju år och han fortsätter att vara en Nike-idrottare, säger en talesman enligt The Guardian.

Coca Cola väljer att inte kommentera något.

ARTIKELN HANDLAR OM