Pressat Holland tog tredje raka segern

Huntelaar matchvinnare mot Moldavien

Foto: REUTERS
FOTBOLL

CHISINAU/STOCKHOLM. Sverige fick ingen hjälp från öst. Moldavien pressade Holland men VM-tvåan tog hem tre poäng.

Matchvinnare: Klaas-Jan Huntelaar, som gjorde det enda målet.

– En förväntad seger. De borde ha vunnit med något mer mål, säger Erik Hamrén.

Holland började klart bäst och det mesta handlade om just Huntelaar i den första halvleken. Redan innan han satte sitt mål – ett skott som styrdes i mål via ett moldaviskt försvarsben – hade han två jättelägen i straffområdet. Det första (vänsterskott) räddades dock av målvakten Stanislav Namasco medan det andra (nick) snuddade ribban och gick över.

Sneijder nära 2-0

Den andra halvleken blev något jämnare men även här hade Holland de vassaste lägena. Den allra bästa chansen hade Wesley Sneijder med Namasco sträckte ut och gjorde en fantastisk räddning på mittfältarens vänsterknorr.

Efter matchen var Sneijder, planens bäste trots att han inte fick näta, belåten.

– Jag är nöjd med vår match, säger han.

"Skulle gjort fler mål"

– Vi spelade bra i första halvlek, men skulle ha gjort fler mål. De hade några halvchanser i andra, men det var ett klart fall framåt för oss. Vi spelade betydligt bättre nu än mot Finland.

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén tycker också att Holland borde vunnit med större siffror.

–  En förväntad seger. Med tanke på bollinnehavet (67 procent) och de chanser de hade, borde de ha vunnit med något mål mer, säger han till TT.

"Offensivare med van der Vaart"

– Vi fick inte reda på mer än vad vi redan visste. De spelade med det lag vi hade tippat att de skulle ha. Med van der Vaart blev mittfältet offensivare än med Nigel de Jong.

Holland har i och med vinsten full pott i grupp E trots att man hittills inte kommit upp i nivån som man höll i sommarens VM. Men på tisdag kommer den där segertrenden att brytas... hoppas vi...

ARTIKELN HANDLAR OM