Holländare utskickade från svensk presskonferens

FOTBOLL

I går höll Hollandspionen Göran Göransson en presskonferens.

Då fick det holländska tv-teamet lämna lokalen.

– Vi vill inte provocera holländarna, säger presschefen Hans Hultman.

Göran Göransson.

Erik Hamrén höll som vanligt en presskonferens i går för svensk och utländsk media.

När Hamrén var klar skulle Hollandspionen Göran Göransson ta över vid podiet och berätta vad landslaget kunde vänta sig på tisdag.

Men då fick tv-teamen lämna lokalen. De svenska tv-bolagen skulle som vanligt göra separata intervjuer med Hamrén. Men också det holländska, lokala tv-teamet, TV Noord från Groningen, fick lämna.

Bara svenska, skrivande reportrar fick vara kvar.

– Vi vill inte provocera holländarna, förklarar svenske presschefen Hans Hultman för Sportbladet efteråt.

”Vår storspion”

Svenska landslagsledningen menar att de holländska motståndarna skulle kunna bli provocerade av hopklippta tv-bilder där Göran Göransson översatts när han sitter och redogör för holländarnas svagheter.

– Där sitter vår ”storspion” och pratar om vad de är dåliga på. Vi tycker det är onödigt. Även om det bara var en lokal tv-kanal som var här så kanske NPS (statstelevisionen) får det och sedan ska RTL (stora kommersiella bolaget) ha det. Det handlar om vilka signaler man sänder ut, säger Hultman.

Nu ville Göransson inte prata så mycket om holländska svagheter ändå.

– Vi har beskrivit det för våra spelare och till och med tränat på det. Men det vore ju löjligt om jag satt här och sa vad vi kommit på som vi ska göra mot holländarna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM