Skottlands taktik – inga anfallare

Spelar utan forwards mot Spanien

Foto: REUTERS
FOTBOLL

Skottlands förbundskapten Craig Levein förväntas enligt The Guardian ställa upp sitt landslag mot Spanien utan anfallare.

Levein provade den kontroversiella 4-2-4-0-uppställningen redan mot Tjeckien, 0-1, men vägrar lyssna på kritiken han fått i skotsk press.

– Ni utgår från att jag läst tidningarna och det har jag inte, sade Levein enligt The Guardian.

Skottland lyckades nästan hålla tätt i bortamatchen mot Skottland men föll tillsist med 0-1. Efter matchen fick förbundskapten Craig Levein hård kritik för sin ”tråkiga” 4-2-4-0-uppställning men förväntas trots det formera samma defensiva uppställning i kvällens hemmamatch mot Spanien.

– Det är så här det fungerar: Jag fick det här jobbet och jobbet är att försöka att kvalificera oss för EM. Jag kommer göra det på det sätt jag tror är bäst. Vad spelar det för roll om några av er press-killar blir upprörda? Det är inte mitt problem, säger Levein till The Guardian.

”Är en vågad fråga”

Spaniens förbundskapten Vincente Del Bosque är van vid defensiva motståndare och vägrade att kommentera Skottlands taktik.

– Det är en vågad fråga. Jag vill inte kommentera det eftersom det skulle ses som att jag kritiserar andra tränares taktik. Jag tror ändå att vi får se ett mer offensivt Skottland. De spelar ju framför sina egna fans.

ARTIKELN HANDLAR OM