Markus Rosenberg nobbade landslaget

Hamrén: ”Tveksam om han hade rätt energi”

FOTBOLL

Erik Hamrén ville ha med Markus Rosenberg i landslaget.

Men Spanien-proffset var inte lika sugen.

Då fick han nobben.

– För mig är det viktigt att man har 100 procent energi, säger Hamrén.

Markus Rosenberg har haft en ganska bra vår i den spanska ligan, där han spelar i Racing Santander.

Därför ville förbundskaptenen Erik Hamrén ha med honom till EM-kvalmatcherna mot Moldavien och Finland. Men det var Rosenberg inte så sugen på.

– För mig är det ingen tvekan om att han borde ha varit med fotbollsmässigt. Men vi hade ett samtal förra veckan och då sa han att han var tveksam om han hade den 100-procentiga energin för att vara med i landslaget, säger Hamrén, och fortsätter:

Hemmamatch mot Finland

– Och för mig är det viktigt att man har 100 procents energi, oavsett om man spelar, sitter på bänken eller sitter på läktaren. Därför är han inte med den här gången. Jag försöker att vara så rak och ärlig som möjligt, och jag uppskattar när spelarna är det också. Så för mig är det inga stängda dörrar för framtiden.

Sverige möter Moldavien borta den 3 juni och hemma mot Finland den 7 juni.

I övrigt var det en väntad trupp.

FAKTA

Hela truppen

Målvakter: Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, Johan Wiland, FC Köpenhamn, Pär Hansson, Helsingborg (med under samlingen 2-4 juni).

Försvarare: Andreas Granqvist, Groningen, Mikael Lustig, Rosenborg, Oscar Wendt, FC Köpenhamn, Olof Mellberg, Olympiakos, Daniel Majstorovic, Celic, Behrang Safari, Basel.

Mittfältare/anfallare: Sebastian Larsson, Birmingham, Kim Källström, Lyon, Anders Svensson, Elfsborg, Emir Bajrami, Twente, Martin Olsson, Blackburn, Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, Christian Wilhelmsson, Al Hilal, Zlatan Ibrahimovic, Milan, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Johan Elmander, Bolton, Alexander Gerndt, Helsingborg, Tobias Hysén, IFK Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM