”Zlatan fick agera tolk”

Hamrén berättar om Milano-resan

FOTBOLL

Under våren var Erik Hamrén i Milano för att träffa Zlatan Ibrahimovic.

Förbundskaptenen vill ogärna kommentera sina spionresor men gör nu ett undantag.

– Vi pratar mycket om Zlatans kroppsspråk i Sverige men på den träningen var han den som hade minst kroppsspråk, säger Hamrén.

Hamrén.

”Av respekt för spelarna berättar vi inte om våra resor” har varit Erik Hamréns officiella linje. Men efter att ha fångats på bild på Milans tärningsanläggning berättar nu förbundskaptenen om hembesöket hos Zlatan Ibrahimovic.

– Det gav mycket. Jag ville åka ner och prata med Zlatan och ta feedbacken öga mot öga, bland annat för att han är kapten. Min ambition var också att se hur -Milan jobbar och hälsa på deras ledare.

”Hade minst kroppspråk”

Det uppstod dock ett problem när den karismatiske Hamrén skulle samla kunskap från Milans succétränaren Massimiliano Allegri.

–Det var ett väldigt kort möte eftersom han inte är så bra på engelska och jag är usel på italienska. Zlatan fick vara med och översätta lite. Men det var en bra första kontakt för att se hur det fungerar.

Vad var mest förvånande med mötet?

– En sak var lite skoj. Vi snackar mycket om Zlatans kroppsspråk i Sverige men på den träningen var han den som hade minst kroppsspråk. Allt beror på vad man jämför med.

ARTIKELN HANDLAR OM