Det jagade landslaget

12 spelare kan byta klubb – återförenas Källström med Elmander i Galatasaray?

1 av 3
FOTBOLL

Johan Elmander är presenterad i Galatasaray.

Och återförenas med polarna från djurgårdstiden – Kim Källström och Andreas Isaksson?

– En fin klubb, säger Källström.

– En bra klubb, säger Isaksson.

Halva landslaget jagas av klubbar runt om i världen.

Behrang Safari är klar för belgiska Anderlecht.

Sebastian Larsson lämnar Birmingham.

Oscar Wendt skriver troligen på för Borussia Mönchengladbach.

Johan Elmander har presenterats av Galatasaray.

Olof Mellberg kan hamna i New York Red Bulls.

Det svenska landslaget är det jagade landslaget.

Muntligt överens

Mitt under EM-kvalsamlingen är mer än hälften av landslagsstjärnorna högvilt i silly season.

I går kommenterade Kim Källström och Andreas Isaksson för första gången de heta ryktena om att de ska återförenas med Elmander i Galatasaray. Trion förde som bekant Djurgården till dubbla guld 2002 och 2003.

– Det är en fin klubb, säger Källström, som har ett år kvar på kontraktet med Lyon.

Han är påtagligt obekväm med frågorna kring den turkiska storklubben, som han enligt uppgift redan ska vara muntligt överens med.

– För tillfället är jag här och fokuserar på landslaget. Så får vi ta resten sen om det finns något konkret att berätta.

”En bra klubb”

Isaksson säger sig inte veta något om Galatasarays intresse för honom.

– Jag har inga kommentarer. Jag vet inget om det.

Vad säger du om Galatasaray som klubb då?

– Det är en bra klubb. Men jag ska väl inte kommentera det... det är en stor klubb.

Galatasaray ska också vara intresserat av en fjärde svensk: Andreas Granqvist.

– Om det finns något intressant tar vi det efter samlingen, säger ”Granen”.

Wendt nära Tyskland

Klart är att Oscar Wendt lämnar FC Köpenhamn.

– När den här landslagssamlingen är över tar det väl en eller två dagar innan det är klart, säger Wendt.

Det ser som sagt ut att bli tyska Mönchengladbach.

– De har ett starkt intresse för mig. De har kontaktat min agent och pratat med honom. Det är en av de klubbarna som jag absolut tycker är bra att gå till. Det är en klubb som är attraktiv för många.

FAKTA

HÄR ÄR SPELARNA SOM RYKTAS BYTA KLUBB I SOMMAR

Andreas Isaksson, 29

PSV Eindhoven
Tottenham vill ha en ny målvakt och nu spekuleras det i att PSV vill värva hem Heurelho Gomes från Spurs. Samtidigt skrivs det i turkisk press att Galatasaray vill värva in Isaksson i sommar. 29-åringen vill dock knappt kommentera uppgifterna för Sportbladet. Landslagsmålvakten har ett år kvar på sitt avtal med PSV.

Andreas Granqvist, 26

Groningen

Berättade nyligen för Sportbladet att han inte tänker förlänga sitt avtal som går ut nästa sommar. Om Groningen ska ha bra betalt för ­honom måste de sälja honom i sommar och ­försvararen är sugen på ett nytt äventyr. ­Galatasaray är intresserat av honom.

Zlatan Ibrahimovic, 29

Milan

Det är alltid likadant med Zlatan, han ryktas alltid vara på väg bort. Därför måste han vara med på listan. Strax efter att Milan tagit hem ­ligan kom spekulationer om Manchester City. De italienska tidningarna har placerat Zlatan

i Real Madrid på grund av José Mourinho.

Olof Mellberg, 33

Olympiakos

Klubben är väldigt nöjda med hans insats men på grund av hög lön kan de tänka sig släppa honom på fri transfer. Olof Mellberg tjänar nämligen enligt uppgifter 15 miljoner kronor netto per säsong i Olympiakos. Det snackas om att det finns intresse från MLS. ”Jag tar en säsong i taget, men jag blir kvar i Grekland nästa säsong”, säger han.

Oscar Wendt, 25

FC Köpenhamn

Vänsterbacken har ryktats vara på väg till en rad olika klubbar i flera olika länder. Han berättade för Sportbladet att hans agent diskuterar med flera klubbar. I dag bekräftade han att Borussia Mönchengladbach är en av klubbarna som han kan hamna i.

Sebastian Larsson, 25

Birmingham

Hans kontrakt med den engelska klubben är slut och därför kan han lämna gratis i sommar. En rad klubbar ryktas vilja ha honom, flera av dem finns i England. Larssons agent Per Jonsson berättade nyligen att fyra engelska klubbar har anmält sitt intresse.

Kim Källström, 28

Lyon

Enligt uppgifter i Turkiet finns det ett konkret intresse från Galatasaray. Klubben och Källström uppges vara överens men Lyon och Galatasaray kan inte enas om övergångssumman. Om man ska tro den senaste tidens skriverier lämnar Källström i sommar.

Ola Toivonen, 24

PSV Eindhoven

Inför säsongen trodde nog de flesta att han skulle lämna Holland för England. Liverpool var väldigt intresserat av anfallaren. Den engelska klubben har bytt tränare sedan dess, men Toivonen har utan tvekan klubbar som följer honom.

Alexander Gerndt, 24

Helsingborg

I slutet av mars kunde Sportbladet avslöja att Hannover 96 har följt honom under en lång tid. FSV Mainz 05, Ajax, Groningen och Montpellier är också intresserade av HIF-spelaren.

Tobias Hysén, 29

IFK Göteborg

Anfallaren har gjort succé i allsvenskan den här våren. Han har tryckt in åtta mål och i matchen mot Halmstad följdes han av en mängd klubbar: Cesena, Anderlecht, Fulham och Bröndby. Chelsea, Hamburg och Ajax var också på plats och lär ha imponerats av Hyséns två mål.

Mikael Antonsson, 30

FC Köpenhamn

Han tvingades att tacka nej till landslaget nu på grund av en magmuskelskada och när han är tillbaka i Blågult har han en ny klubbadress. Han lämnar FCK som Bosman och flera allsvenska klubbar vill ha honom. Det troliga är dock att han fortsätter utomlands. En av klubbar som vill ha honom är tyska FC Köln.

Mikael Lustig, 24

Rosenborg

Högerbacken har kopplats ihop med flera klubbar, bland annat Lecce, Stuttgart och Leicester. Sedan uppgavs Milan ha studerat Lustig. Men det var ett tag sedan han på allvar spekulerades vara på väg bort, så frågan är om det blir en flytt i sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM