”Har psykat ner honom totalt”

Tvingades vända – och blev syndabock

Foto: SVT
FOTBOLL

Bruno Alves gick fram för att ta Portugals tredje straff mot Spanien.

Då kallades 30-åringen tillbaka, fick vänta ytterligare en omgång – och blev syndabock.

– Den som skickat fram Bruno Alves har psykat ner honom totalt, säger Daniel Nannskog i SVT.

Ställningen var 2-1 till Spanien i straffläggningen när Bruno Alves lämnade lagkamraterna vid mittlinjen och gick fram för att ta Portugals tredje straff. 30-åringen var nästan framme vid straffpunkten när han blev i kappsprungen av Nani.

”Fruktansvärt orutinerat”

Manchester Uniteds mittfältare skickade tillbaka Alves och tog istället själv straffen i omgången. Där var han säker och satte 2-2 högt till vänster.

Spanjoren Sergio Ramos klev sedan fram och lobbade, precis som Andrea Pirlo för Italien, in 3-2. Sedan var det återigen dags för Bruno Alves att ta den psykologiska promenaden ner mot Iker Casillas mål.

– Snacka om psykning. Men det är dåligt av tränarna att skicka iväg honom. Det är fruktansvärt orutinerat, säger Daniel Nannskog i SVT.

”Psykat ner honom totalt”

Väl framme gick 30-åringen för ett skott till höger men skickade bollen i ribban. Istället kunde Cesc Fabregas sätta avgörande 4-2 i femte omgången och säkra Spaniens finalplats.

– Den som skickat fram Bruno Alves har psykat ner honom totalt. Det var inte bra för honom. Att vända tillbaka där är rätt tunga steg och sedan kliva fram igen... Det var inte bra gjort, säger Nannskog.

En blytung förlust för Portugal med Bruno Alves som den stora syndabocken. Frågan: Vad hände egentligen vid bytet och hur påverkade det Zenit-backen innan missen?

ARTIKELN HANDLAR OM