”Kallade mig fet”

Cassano inför finalen: Är redo för revansch

Antonio Cassano vill ha revansch.
FOTBOLL

Italien mot Spanien – och Antonio Cassano mot sina gamla lagkamrater.

Nu vill anfallaren ha revansch på Real Madrid.

– De kallade mig fet och uppskattade mig inte, säger 29-åringen till ESPN.

I januari 2006 tog då 23-årige supertalangen Antonio Cassano steget från Roma till Real Madrid. Men bara 1,5 år senare lämnade anfallaren Spanien efter bara två mål på 19 matcher, skandalrubriker och ett bråk med managern Fabio Capello.

”Är redo för revansch”

Nu är Cassano ute efter revansch när Italien på söndagen möter ett Spanien fyllt av Real-profiler i EM-finalen.

– Det skulle vara fantastiskt att slå Spanien. Min tid i Real Madrid gick inte direkt bra. De kallade mig fet och uppskattade mig inte. Så jag är redo för revansch, säger Cassano.

Cassano bötfälldes under sina första månader i Real för att han gick upp för mycket i vikt. Något klubbens dåvarande sportchef Jorge Valdano, som lägger hela skulden för Cassanos misslyckande på spelaren själv, hävdar var ett resultat av dålig disciplin.

”Spanien trivs inte mot oss”

– Cassano tog sig inte an utmaningen att spela för Real Madrid på ett professionellt sätt. I den här klubben är konkurrensen så hård att du bara får en säsong på dig att bevisa vad du kan. Sedan är det för sent för redan andra året kommer du få tillbaka ditt pass, säger Valdano.

Numera huserar Cassano i Milan och ser ut att ha mognat både som människa och fotbollsspelare. Ett möte med regerande mästarna Spanien är inte heller något som skrämmer.

– Spanjorerna är som tyskarna. De trivs aldrig mot oss. Vi får dem alltid att svettas. Vi kommer inte att skrämmas av dem, säger 29-åringen.