”Ibrahimovic skulle göra Bruce Lee stolt”

Zlatans mål hyllas som ett av EM:s fem vackraste

1 av 11
FOTBOLL

Nyhetsbyrån AP har laddat för finalen genom att utse EM:s fem vackraste mål.

Bland dem två som får ögonen på de svenska fansen att tåras – av helt olika anledningar.

Danny Welbecks klack som skickade ut ”blågult” och Zlatan Ibrahimovics drömmål som upprättade en del av äran.

De 16 EM-lagen har inför finalen noterat 72 mål under EM i Polen/Ukraina. Fem, eller snarare sex, av dem sticker ut lite extra för nyhetsbyrån AP.

Danny Welbecks klack

Danny Welbeck avgjorde gruppspelsmatchen mot Sverige genom att, med ryggen mot mål, klacka in 3-2-målet. ”Med på topp fem eftersom 21-årige Welbecks utförande var häpnadsväckande och målet säkrade segern för England”, skriver AP i sin kommentar.

Zlatan Ibrahimovics avsked

”En 'roundhouse kick' Bruce Lee skulle vara stolt över”. Det är omdömet från AP för Zlatan Ibrahimovics konstmål mot Frankrike. ”Deras gigantiske anfallare hade bestämt sig för att gå ut med en smäll”.

Fantastiske David Silva

David Silva var 12 meter från mål men hade en vägg med tre irländska försvarare emot sig. ”Så han improviserade, dansade till höger, sedan vänster, slog bollen med otäck precision förbi en försvarare, genom benen på två andra och förbi målvakten Shay Given”, skriver AP som beskriver målet till 2-0 i 4-0-segern mot Irland som ”Laser-like”.

Spaniens enda misstag

Finalmotståndaren Italien är det enda lag som lyckats göra mål mot Spanien i EM. För det hyllas Antonio Di Natale. ”Det var inte EM 2012:s vackraste mål men det är på topp fem på grund av sin sällsynthet”, skriver AP.

Iskalla herrar

”Att ha kylan att lätt lobba bollen över den dykande målvakten istället för att dunka den till höger eller vänster är otroligt kyligt”. AP hyllar Andrea Pirlo och Sergio Ramos som får dela på en plats på topp fem för sina ”Panenka-straffar” mot England respektive Portugal.