Här firar hela Spanien guldet

1 av 7 | Foto: AP
Fabregas fick kyssa sin flickvän Daniella Semaan efter guldet.
FOTBOLL

Folkmassorna kramade varandra, grät och dansade av glädje utanför Santiago Bernabeu stadion efter Spaniens EM-guld.

– Det här var det bästa som kunna hända, säger Vanesa Galilea, en 32-årig tjänsteman som befann sig på plats i Madrid för att fira.

Tiotusentals supportrar hade samlats i centrala Madrid för att se Spanien vinna EM-guld. Direkt efter slutsignalen bröt festen ut. Spanjorerna skickade fyrverkerier och hoppade av glädje. Vinsten gav landet en tillfällig befrielse från de stundande ekonomiska problemen som finns.

– Vi behövde den här segern för att motverka det lidande som orsakas av krisen, säger fanset Antonio Ferrillo till AP.

”Otrolig generation”

Spanien är bäst i världen och segern firades över hela landet. Bilar körde förbi på Madrids gator med passagerare som skrek ”Spanien, Spanien”, samtidigt som de viftade med rödgula flaggor.

– Det här är det bästa som kunna hända. Denna generation av fotbollsspelare är otrolig, sa Vanesa Galilea, en 32-årig tjänsteman till AP, medan hon dansade med vänner och tusentals andra i de centrala delarna av Madrid.

”Har skapat historia”

Det var inte bara på gator och torg som festen bröt ut. På internet var sångerskan Shakira snabbt ute och ville gratulera pojkvännen.

– Grattis Spanien! Nu skrev ni historia. Jag är så stolt över dig Gerard Piqué, skriver hon på twitter.

Carles Puyol var inte heller långt efter med sin en hälsning till Piqué.

– Puss, du förtjänar att njuta.

De spanska spelarna kunde inte heller hålla sig från att sprida sin glädje efter guldet. När de kom tillbaka till omklädningsrummet passade Andrés Iniesta på att fotografera sig själv med pokalen, lägga ut bilden på twitter och skriva:

– Det är helt fantastiskt. Detta är för alla, ni förtjänar det.

Fábregas ville också hylla sitt lag:

– Nu har vi verkligen skapat historia.