”Jag tror de blir lite... inte skraja, men...”

Danska svaret: ”Vi är verkligen inte rädda”

Foto: PONTUS ORRE
Sverige mötte England i den sista träningsmatchen före EM. England började bäst och tog ledningen med 1–0 men sen tog Sverige över fullständigt och vann klart med 4–1.
FOTBOLL

Fyra mål och skoningslösa närkamper skärrade England, men Lotta Schelin tror också att EM-premiärmotståndet Danmark darrar.

– Jag tror att de blir lite... inte skraja, men... säger hon.

– Vi är verkligen inte rädda för er, svarar den danska mittbacken Line Röddik Hansen.

Tio minuter efter förlusten förs Sophie Bradley bort från Skarsjövallen med ambulans. Hon var en av engelskorna som gjorde sig illa mot det hårdföra svenska laget.

Kosovare Asllani tror att 4–1-matchen inger respekt hos EM-motståndarna.

– Det visar att vi är jävligt starka. En match speglar inte allting. Vi vet att Danmark är ett nordiskt lag och det kommer bli en jäkligt tuff match, men vi ser väldigt starka ut, säger hon.

Lotta Schelin är inne på samma spår. Hon tåade in 2–1, spelade fram Caroline Segers 3-1 och löpte sig fri och satte fyran. På väg bort från arenan är hon optimistisk inför EM-premiären mot Danmark nästa onsdag.

”Hittade rätt ytor”

– Jag tycker att det var bra fart på vårt anfallsspel. Vi hittade rätt ytor, säger hon.

Vad tror du att Danmark tänker nu?

– Jag tro att de blir lite... inte skraja, men de ser att Sverige vill göra något det här mäster- skapet. Vi har ju bra fys, jäkla stark press när vi väl sätter i gång.

I Danmark satt Line Röddik Hansen. Mittbacken spelar i Tyresö och ser därför många av svenska stjärnorna till vardags. Hansen såg inte landskampen, men resultatet imponerar på henne.

– Första tanken är att de verkar jättebra, men det visste vi redan, säger hon. 

”Kan hända mycket”

Vad betyder det inför er match mot Sverige?

– Klart att det var en bra match av dem, men ändrar inget inför vår match. Man kan inte titta för mycket på en dag när det är en vecka kvar. Det kan hända mycket mot andra motstånd.

Schelin tror att vilket lag som helst räds Sveriges presspel. Är ni det?

– Nej, jag är säker på att ingen av oss är rädd.

Så ska Sverige chocka Danmark på plan:

Stenhård bevakning av danska anfallsstjärnan Pernille Harder. ”Hon får aldrig komma en mot en”, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Möta ett kompakt centralt Danmark med hårt djupledsspel och söka ytorna på kanterna för att dra isär försvaret.

Redan i går visade Caroline Seger och Lotta Schelin att de närmar sig storform. Nu anpassas träningen så att spelarna tar ytterligare ett kliv formmässigt.

Chocktaktik: hög press, aggressivitet första tio för att få ett snabbt övertag. Då får laget också med sig publiken på hemmaplan och drar nytta av den första energin från läktarna.

Så ska Sverige chocka Danmark från läktaren:

Fullsatt på gruppmatcherna, bara ströbiljetter finns kvar.

Stor marsch med supportrar från fanzone till arenan.

Supertifo längs ena kortsidan.

Egen klack med medlemmar från Camp Sweden. ”Vi ska ge spelarna ett så bra stöd som möjligt” säger ordförande Filip Gunnarsson.