Efter kallduschen – snabb svensk replik

Nilla Fischer fick revansch efter baklängesmålet

1 av 2 | Foto: TV4
Fischer nickar in 1-1.
FOTBOLL

Nilla Fisher var för trög i vändningen när Mariann Knudsen gav Danmark ledningen efter 25 minuter.

10 minuter senare fick hon sin revansch – och nickade läckert in kvitteringen.

– "Thunis" kollade på mig och jag pekade var jag ville ha den. Hon la den väldigt bra så det var bara att toucha den, säger Nilla Fisher till Sportbladet.

En Josefine Öqvist med spring i benen var mycket pigg i början av matchen, och skapade två fina lägen åt lagkamraterna. Men svenskorna utnyttjade inte chanserna – och Danmark hittade sakta spelet.

– Vi började i rasande tempo och hade två giftiga målchanser. Sen är det som att vi släpper över initiativet till Danmark som också får ett mål, säger assisterande förbundskaptenen Lillie Persson till TV4 under halvtidspausen.

I den 25:e minuten var Nilla Fischer ur position. Den omskolade innermittfältaren såg virrig ut när Mariann Knudsen enkelt vände bort henne och satte fart mot straffområdet.

Lyckades inte täcka skottet

Mittbackskollegan Charlotte Rohlin upptäckte faran och satsade allt på att täcka skottet.

Ändå kunde Knudsen påpassligt – mellan benen på Rohlin – skjuta in bollen i fel hörn för Kristin Hammarström.

I den 35:e minuten kom Sveriges sköna replik. Sara Thunebro skickade in en vass lyra framför mål. Nilla Fisher höll undan sin back – väntade in bollen – och skarvade vackert in kvitteringen.

– "Thunis" kollade på mig och jag pekade var jag ville ha den. Hon la den väldigt bra så det var bara att toucha den, säger Nilla Fisher till Sportbladet.

Kort därefter var Sverige varit nära att ta ledningen, via en Kosovare Asllani-nick.

Matchen slutade 1–1 sedan Sverige bränt två (!) straffar.