Men Italien avfärdar alla anklagelser: ’’Förlegad syn’’

Ljuger bilden? De svenska landslagspelarna har sin syn på det italienska EM-laget. Italienske Melania Gabbiadini, här i närkamp med danske försvararen Mia Brogaard, tycker annorlunda.
FOTBOLL

GÖTEBORG-HALMSTAD. De italienska spelarna tycker att svenskorna har fel.

Och menar att de som faller är – herrarna.

– Vi filmar inte, säger Melania Gabbiadini.

Italien slog Danmark och har skapat ett vasst läge inför tisdagens gruppfinal.

De ser fram emot att möta Sverige.

Sportbladet lät två av stjärnorna Melania Gabbiadini, som gjorde det första målet i lördags och valdes till matchens bästa spelare, och Patrizia Panico, storstjärnan på topp bemöta kritiken.

”Spelar olika”

De svenska spelarna klagar över att ni filmar. Vad säger du om det?

– Åh gud, nej nej. Det tycker jag inte att vi gör. Det händer väl alla lag att någon faller enkelt kanske, det kommer från herrfotbollen. Men att de klagar tror jag mer beror på att vi spelar olika sorters fotboll. De är mer fysiska medan vi spelar en teknisk fotboll. Men vi filmar inte, säger Melania Gabbiadini.

”Får ingenting med oss”

Patrizia Panico är inne på samma spår:

– Nej, det tycker jag inte att vi gör. Vi försöker alltid stå på benen. Våra italienska domare hjälper oss inte här, hemma så blåser de för mycket. Så när vi kommer ut och spelar internationella matcher så får vi ingenting med oss, säger hon och påpekar att det är en förlegad syn:

”Försökte vara lurig tidigare”

– Jag tycker inte att vi har filmat en enda gång under de här två matcherna. Det har förändrats i Italien, tidigare försökte man vara lite mer turbo, lurig. Men det är borta nu. Framför allt inom damfotbollen, kanske är det en del herrar som fortfarande faller enkelt, säger Panico.

ARTIKELN HANDLAR OM