”De ska bli rädda”

Här är Italiens taktik inför Sverige-matchen

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Italien är känt som ett fysiskt lag.

Nu ska italienskorna vinna gruppfinalen genom att skrämma Sverige.

– Förhoppningsvis blir de rädda för oss, säger förbundskapten Antonio Cabrini.

Sverige kommer vinna gruppen om de tar poäng mot Italien. För italienskorna gäller oavgjort för avancemang och tre poäng för gruppsegern.

För att lyckas ta hem matchen ska italienskorna, som är kända för sin hårda spelstil, inte visa någon respekt för Sverige.

– Vi ska spela vårt spel och inte vara rädda för någon. Vi ska fortfarande ha respekt för motståndaren men spela vårt eget spel så att de förhoppningsvis blir rädda för oss istället, säger förbundskapten Antonio Cabrini.

”Många känslor”

Italienskorna ser samtidigt mötet med gruppfavoriten som en stor utmaning. Både på grund av det svenska laget men också publiken som inte gått gästerna obemärkt förbi.

– Det kommer bli många känslor och vi får möta tolv spelare eftersom Sverige har en extra spelare med sina supportrar, säger anfallaren Ilaria Mauro.

– Sverige är definitivt ett lag vi känner till. De har bra spelare med bra fysik och några kvalitetsspelare som är avgörande i matcherna. Men vi ska fortsätta spela som vi gjorde mot Finland och fortsatte med mot Danmark, säger Cabrini.

ARTIKELN HANDLAR OM