Blågult får vila en dag extra: ”En klar fördel”

1 av 8 | Foto: Pontus Orre
FOTBOLL

GÖTEBORG. Sverige får en fördel jämfört med motståndarlaget i kvarts- finalen.

Ett dygns extra vila.

– Skillnaden mellan två och tre dagar är jättestort, inte bara fysiologiskt utan även mentalt, säger förbundskapten Pia Sund- hage.

Foto: GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS / GETTY IMAGES EURO
Förbundskapten Pia Sundhage.

Sveriges kvartsfinal spelas på söndag klockan 15.00.

Antingen möter Sverige trean från grupp B som spelar sin sista gruppspelsmatch i kväll.

Blir det ett lag från grupp C spelar det laget sin sista match först på torsdag.

Den extra vilan ger Sve- rige en klar fördel, menar spelare och ledare.

– Ja, jag tror det. Någonstans gäller det att ställa in skallen på att det inte ger fördelar. Men mer vila, det ger bättre resultat tror jag. En extra dag är alltid positivt, säger Lotta Schelin.

Pia Sundhage vet också vad det kan innebära:

– Jag har varit med på OS där det är två dagar mellan matcherna och EM har två dagar emellan. Det är oerhört viktigt att man gör rätt saker för det går fort. Man ska återhämta sig och för-bereda sig för nästa match, säger hon och fortsätter:

– Hade det varit tre dagar vore scenariot att en dag analyserar man sin match, nästa pratar man om nästa motståndare och tredje dagen pratar man om sitt spel mot motståndaren.

”Få ner svullnaden”

För anfallaren Kosovare Asllani och målvakten Kristin Hammarström är vilan extra viktig. ”Kosse” får möjlighet bli bättre i sin skadade fot, ”Krisse” får vila handen som stämplades i går.

– Jag kör bara med kyla för att få ner svullnaden. Jag är glad att jag har en ledig dag i morgon, så det kommer inte vara någon fara att köra för fullt nästa match, säger målvakten.