”Har aldrig hänt, det är skithäftigt”

Landslaget överraskade av fansens hyllning i natt

Foto: Pontus Orre
Det är stor uppståndelse runt landslaget under EM.
FOTBOLL

FALKENBERG. När landslaget kom tillbaka till hotellet efter Italienmatchen väntade ett 50-tal  Den nattliga hyllningen överraskade stjärnorna.
– Det har aldrig hänt tidigare, skithäftigt, säger lagkapten Caroline Seger.

Det svenska landslaget är klart för kvartsfinal.I slutet av matchen mot Italien (3-1) stod fansen upp och applåderade på Örjans vall. Och sent i natt fortsatte hyllningarna.– När vi kom hem i går, vid tolv, stod det folk utanför hotellet. Ett 50-tal kanske. Det har vi aldrig fått uppleva innan, säger Caroline Seger.Redan inför matchen kände spelarna av intresset.
– Otroligt mycket. I går på matchvärmningen hade vi 500 åskådare, det är mer än man har när man spelar hemma. Det är skilda världar. Det är skithäftigt, säger mittfältaren Seger.

”Mer turister och lite öppnare”

Flytten från Sankt Jörgens Park Resort till Hotell Strandbaden har inneburit att spelarna kommit lite närmare fansen.

– Det är mer turister och lite öppnare här än på Sankt Jörgen, så det blir mycket att man får skriva autografer när man går till maten och så, berättar mittfältaren Marie Hammarström.

Spelarna är glada för uppskattningen och tar tid för att prata med fans och skriva autografer. Men det finns en gräns.

– Det är kul, man växer av det också men det tar energi. Ledarna känner av när vi måste vidare, det är bra att de är med  och styr för själv är man för snäll..., säger Hammarström.