Laget stöttar Pia: ”Har jobbat jättehårt”

FOTBOLL

Spelarna har inte noterat någon skillnad, men förstår varför deras förbundskapten börjar bli trött.

– Det är hennes hårda jobb som gjort det här, hon har fått ta väldigt, väldigt mycket, säger anfalls-stjärnan Lotta Schelin.

Ingen av spelarna som Sportbladet talade med i går tyckte att de noterat någon skillnad på sin förbundskapten.

– Det kan vara en tendens av all press och allt hon gjort och så öppen hon varit. Men det är inget som man märkt av, hon är på tå hela tiden, säger Caroline Seger.

Även om de inte noterat energitappet, har de full förståelse och stor respekt för Pia Sundhages känslor.

”Ett unikt namn”

Lotta Schelin fick massor av beröm av Pia Sundhage efter matchen mot Italien i tisdags. I går vände Lotta Schelin uppskattningen i motsatt riktning.

– Det var ju trevligt att höra. Jag pratade med nån om det förut. Det faktum att vi är här, att det finns det här trycket från er, från publiken, att Ullevi är fullsatt när vi spelar… vi sa att det är mycket på grund av Pia. Hon har jobbat stenhårt. Många tycker kanske att de sett henne för ofta, men det är rätt häftigt. 

– Jag har aldrig haft en förbundskapten som jobbat på det sättet. Men hon har en unik chans också, hon var ett unikt namn redan när hon kom, säger Lotta Schelin.

Tränas av ”Thunis”

Ett sätt att samla energi mitt i EM-hetsen är att träna.

Och det gör Pia Sundhage gärna med hjälp av Sara Thunebro, lagets vänsterback som blivit lite av en personlig tränare för Pia.

– Vi har kört här, stationer på piren, säger ”Thunis” och nickar ut mot stranden utanför hotellfönstret.

– Jag tycker det är en kul grej, jag är intresserad av träning. Det är lite varierat. Vi kör tufft, vi kör hårt, vi kör skiten ur henne. Nädå, men ledarna behöver också hålla sig i form.

ARTIKELN HANDLAR OM