Får lämna EM - efter lottning

Ryska besvikelsen - och kritiken: ”Konstigt sätt att avgöra”

FOTBOLL

NORRKÖPING. En lottdragning från kvartsfinal.

I natt lämnade knäckte ryska spelare EM-turneringen.

– Jag känner mig helt tom. Det kommer att ta tid att smälta det här, säger anfallstjärnan Elena Morozova till Sportbladet.

1-1 mot Spanien gav Ryssland två poäng, lika många som Danmark. Uefa-reglerna sa att lottdragning skulle avgöra vilket av de två lagen som skulle gå till kvartsfinal, så vid halv tolv i natt samlades hela den ryska truppen inne i presstältet där norska Uefa-delegaten Karen Espelund skulle dra fram en av de två bollarna.

De ryska spelarna stod längst bak i salen, med armarna om varandra. Men när Espelund läste upp "Danmark" sjönk de ihop, skrek ut sin besvikelse, snyftade och lämnade tältet på bara några sekunder.

– Det här var första gången vi var med om det här, jag tycker det var ett konstigt sätt att avgöra. Jag är jätteförvånad att de valde att göra så här, säger Elena Morozova.

Hon står utanför tältet, tom blick, nerböjt huvud.

– Det känns bara tomt.

”Knäckt”

Spanien var det bättre laget i matchen, men ett ryskt mål till hade tagit dem direkt till kvartsfinal.

– Mycket skulle ha varit annorlunda då. Men samtidigt så hade de många chanser, vår målvakt räddade oss vid ett antal tillfällen.

Hur mår du nu?

– Jag känner mig tom, knäckt. Men det är svårt att göra något åt det, det gäller bara att överleva och gå vidare. Men vi har kämpat så hårt, tränat varje dag i en månads tid. Det känns konstigt att det avgörs så här.

Hade det kunnat avgöras på något annat vis?

– Jag vet inte, jag kan inte kommentera det. Det hade varit svårt att spela en omspelsmatch mot Danmark, så det här var kanske det mest optimala.