Landslagsmålvakt avstod träningen

Lundgrens status osäker – landslaget ’mörkar’

Foto: BILDBYRÅN
Sofia Lundgren under träningen i Falkenberg.
FOTBOLL

HALMSTAD. I går klev hon av landslagets träning i förtid.

I dag väljer Sofia Lundgren att ta det lugnt.

– Sofia har en överbelastad ländrygg, något som hon haft problem med tidigare på säsongen, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

Den information som kom från landslagsledningen i går var lika klar som tydlig: ”Läget i truppen är oförändrat. Alla mår bra”.

Förutom Kosovare Asllanis fotskada uppgavs alltså samtliga spelare vara friska och krya en dag före EM-kvartsfinalen mot Island på Örjans Vall. Men målvaktsreserven Sofia Lundgren lämnade gårdagens träning i förtid och valde i dag att ta det lugnt när övriga svenska landslagsspelare tränade.

Kan vara ryggen

Sportbladet erfar att Lundgren dras med en skadekänning och därmed inte är helt hundraprocentig.

Linköpingsmålvakten har haft ett skadefyllt år och tvingades på grund av ett diskbråck till rehabträning och vila under årets första månader.

Om det är ryggen som gjort sig påmind nu igen eller om det handlar om en ny skada är i nuläget oklart.

”Överbelastad ländrygg”

Under lördagens presskonferens frågade Sportbladet Pia Sundhage om Lundgrens status, men blev hänvisad till landslagets läkare. Problemet var bara att läkaren inte fanns på plats.

När Sportbladet tog frågan vidare till landslagschefen Marika Domanski Lyfors, hänvisade hon till att det kommer besked senare på förbundets hemsida.

Senare på lördagkvällen förklarade landslagsläkaren Yelverton Tegner på svenskfotboll.se:

– Sofia har en överbelastad ländrygg, något som hon haft problem med tidigare på säsongen. Vi tog av henne från gårdagens träning för att inte riskera något. Hon körde rehab i morse och fortsatte med det på träningen.

– Hade det varit match i kväll (lördag) hade hon varit redo för spel. Detsamma gäller förstås i morgon eftermiddag, söndag.