Fler biljetter släpps till EM-finalen

Öppnar upp hela
Friends i finalen

Foto: BILDBYRÅN
PUBLIKFEST Friends Arena.
FOTBOLL

EM har varit en succé publikmässigt.

Nu har Uefa och SvFF beslutat att öppna hela övre etaget på Friends till söndagens final.

– Vi vill ge så många fotbollsälskare som möjligt chansen att kunna säga ”Jag var där!”, säger Göran Havik, organisationschef för dam-EM.

Mästerskapet i Sverige har varit en succé både sportsligt och publikmässigt. Publiken har vallfärdat till arenorna i och samtliga Sveriges matcher har det varit fullsatt på läktarna.

Söndagens kvartsfinaler var slutsålda och mycket talar för att måndagens kvartsfinaler också blir det, liksom semifinalerna.

Efter att Sverige kvalificerat sig till semifinal släpptes under måndagen ett antal biljetter (med begränsad sikt) till onsdagens semifinal mot Tyskland på Gamla Ullevi i Göteborg.

”Lär dröja”

Dessutom släpps ytterligare biljetter till EM-finalen på Friends Arena i Solna på söndag. Ingen exakt maxkapacitet går i dagsläget att bestämma till finalen då ett antal biljetter går bort av tekniska skäl som bygge av plattform för prisceremonin, kamerapositioner, utökad medialäktare, med mera.

Sedan tidigare hade 40 000 biljetter lagts ut för försäljning på arenan som normalt har en maxkapacitet på 50 000 under idrottsarrangemang.

– Vi vill ge så många fotbollsälskare som möjligt chansen att kunna säga "Jag var där!" För det lär dröja innan vi i Sverige kan få uppleva en EM-final i fotboll igen på hemmaplan, säger Göran Havik, organisationschef för dam-EM.