Lägger pressen på Sverige & Schelin

Schelin: Klart Tyskland försöker med det

Foto: Pontus Orre
Lotta Schelin är viktig inför fortsättningen.
FOTBOLL

FALKENBERG/VÄXJÖ. Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin kan inte alls se att Sverige är favoriter i semifinal­en mot Tyskland, som vunnit de fem senaste europamästerskapen.

Det kan tyskorna.

– Jag är säker på att Sverige har pressen på sig. Alla kräver att de ska gå till final, säger mittfält­aren Lena Gössling.

Två dagar före semifinal och allt fokus på Tyskland i svensklägret. Ett Tyskland som de svenska spelarna  – som bara gjort två mål mot tyskorna under lagens senaste sex möten – känner inte är lika onåbart som tidigare.

Men när frågorna om favoritskap dök upp på spel­arhotellet var stjärnorna tydliga.

– Om Tyskland vill lägga över favoritskapet på oss får de göra det. Jag tror inte vi kommer spela annorlunda för det, säger mittbacken Nilla Fischer.

– Det är inte samma gamla Tyskland och vi kommer att ge dom en jäkla match. Men jag tycker inte vi kan få favoritskapet, säger Lotta Schelin.

Olika uppfattningar

När uppgifterna om att tyskorna försöker lägga över pressen på Sverige skakade anfallsspelaren bara på huvudet.

– Dom försöker, det är klart de försöker med det, men det kan de inte göra. Man kan inte göra det när man vunnit EM hur många gånger är det, sex (fem) i rad, och förlorat en EM-match – då kan man inte lägga över favoritskapet på någon annan. Det tycker inte jag, säger hon.

I Växjö, där den tyska truppen vaknade upp dagen efter kvartsfinalsegern över Italien, hade de tyska spel­arna en annan uppfattning.

– Sverige har spelat på en väldigt bra och konstant hög nivå i turneringen hittills. Jag tror de får gälla som favoriter till matchen på onsdag, säger Lena Gössling.

”Vi kommer köra”

– Det är faktiskt inte så jätteintressant för oss vad Lotta Schelin säger. Vi kommer köra och det är det enda som gäller, säger Jennifer Cramer som ser fram emot att gå in på ett blågult Gamla Ullevi:

– Jag tycker om att spela med hela arenan mot mig. Jag tror att hela laget känner så.