Ödestestet avbrutet efter bara en kvart

Sundhage: Försvagar dem

FOTBOLL

Här genomför Tysklands största stjärna Celia Okoyino da Mbabi sitt ödestest.

Med tejpat lår tränade 25-åringen på egen hand på Gamla Ullevis matta dagen innan semifinalen mot Sverige.

I ett test som avbröts redan efter en kvart.

Nere vid en av hörnflaggorna ställde Tysklands stora anfallshopp upp sig på kortlinjen tillsammans med en av tränarna när tyskorna inledde sista träningspass inför EM-semifinalen mot Sverige. Samtidigt som lagkamraterna löpte tvärs över planen och sedan gick över till bollövningar körde Celia Okoyino da Mbabi löptest på egen hand.

25-åringen, som är Tysklands offensivt farligaste spelare, klev av kvartsfinalen mot Italien med en skada i baksidan av höger lår. På tisdagen var det just det låret, lindat med blå tejp, som skulle testas.

– Vi vet fortfarande inte om hon kan spela i morgon men i kväll ska hon göra några löpningar för att se hur hon mår, sa Tysklands förbundskapten Silvia Neid tidigare på dagen.

Tittade på

Efter en kvart avbröt anfallaren övningarna och stod istället vid sidan om och tittade på när övriga laget genomförde en avslutsövning. Okoyino da Mbabi själv rörde inte en boll under hela det timmeslånga träningspasset och lär av det att döma inte starta matchen mot Sverige.

När Sportbladet efter träningspasset frågar stjärnan om hon kan spela semifinalen är svaret kort.
– Jag vet inte, säger Okoyino da Mbabi och rycker på axlarna.

Kommer hon inte till spel är det en klar tysk försvagning, det kan inte ens Sveriges förbundskapten Pia Sundhage förneka.

– Paret med Dzsenifer Marozsán och henne har spelat bra fotboll, så det försvagar dem litegrann. Försvarsspelet kommer förmodligen bli detsamma, men jag tror att Tyskland är lite försvagat av att hon inte finns på plats, säger Sundhage.