Men Asllani tog det lugnt: ”Alla är redo”

FOTBOLL

Samtiga spelare deltog i Sveriges sista intensiva träning inför semifinalen.

Men Kosovare Asllani, som plågats av en öm fot, klev åt sidan i spelövningarna.

– En och annan har något blåmärke här och där, säger Pia Sundhage.

Kosovare Asllani tog det lugnt på träningen, men spelar i kväll.

Sex tyska spelare, däribland profilerna Kim Kulig och Alexandra Popp, har tvingats tacka nej till EM på grund av skador.

I jämförelse har Sverige klarat sig ypperligt hela våren och över mästerskapet. 

Bröt mot Finland

Det enda egentliga bekymret sitter i Kosovare Asllanis vänsterfot. Anfallaren bröt matchen mot Finland efter att ha landat fel och sträckt ut ett ledband i foten. Sedan dess har hon konstant lindats och behandlats.

Asllani hävdar att allt är okej med foten, vilket verkar stämma i och med hennes starka 90-minuterinsats mot Island i kvartsfinalen. Ändå tränade inte 23-åringen fullt ut på gårdagens hårda träning.

”Lite skavanker”

Medan resten av laget gjorde en matchövning höll Asllani uppe tempot genom att rusha fram och tillbaka vid sidan av de andra. Och senare på dagen var foten återigen lindad.

Pia Sundhage säger att smärta är naturligt för alla som spelat fyra matcher på kort tid. Enligt förbundskaptenen finns ingen oro för att Asllani inte ska kunna delta mot Tyskland.

– När man kommit så här längt är det så att alla fotbollsspelare har lite skavanker om man är i en semifinal. En och annan har något blåmärke här och där, men alla är redo för att spela, säger hon.