Kämpar mot tårar under intervjun

Caroline Seger: Det känns tyngre i dag

FOTBOLL

GÖTEBORG. Dagen efter den tunga förlusten blev känslorna för starka för Caroline Seger.

Under intervjuerna på spelarhotellet kämpade hon mot tårarna.

– Allt runt omkring det har nästan känts som att det varit vår tur, att man ska få... uppleva, ursäkta.., säger lagkaptenen.

Det var en tung dag att vakna upp till för de svenska spelarna.

Förlusten hade hunnit sjunka in, känslorna bli djupare.

Det fanns många fina minnen att prata om men också besvikelsen över drömmen som sprack, det blir ingen final på Friends arena.

Caroline Seger, lagkaptenen var rörd.

– Therese Sjögran och jag talade om det i morse. Vi har haft många mästerskap tillsammans och jag sa till henne att det börjar bli en ful repris. En gång har det varit positivt och det var VM 2011, annars har man vaknat upp och man pratar inte, säger hon.

Under tiden som hon varmt och öppet berättar om sina känslor kommer tårarna. Hon sväljer, vänder sig bort och mer om ursäkt.

Är det extra svårt den här gången?

– Ja, det är det ju. Denna förlusten svider ju väldigt mycket. Man kan förlora på olika sätt, men som vi pratat om i laget så har det känts som att det inte har gått att förlora. Vi har haft det lilla extra och spelet har inte varit knackigt, det kändes som det var vår tur.

– Vi har varit så tajta, det har varit så bra, alla har haft självförtroende och spelat sin bästa fotboll. Därför känns det så tungt att falla mot ett Tyskland som inte haft DET, sen tycker jag de var bra i går. Det kändes som sagt som vår tur.

Caroline Seger ler lite snett.

– Det känns tyngre i dag än i går. För i går kändes det overkligt. I dag känns det som man vaknar upp och får ett tåg som kör över en, säger hon.

– Men förhoppningsvis man man med tiden se tillbaka och känna glädje med detta mästerskapet om det  blir något positivt efteråt.