Norge om svenskornas ”diss”: Tråkigt att höra

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

De svenska landslagsstjärnorna är inbjudna till söndagens EM-final på Friends Arena – men är inte intresserade av att komma.

Det chockar norskorna.

– Tråkigt. Jag skulle självklart vilja att de är på plats och stöttar oss, säger anfallaren Ada Hegerberg till NRK.

Sverige förlorade EM-semifinalen mot Tyskland och går miste om en nordisk finalfest mot Norge inför Friends Arena fullsatta läktare.

Landslagsspelarna är dock inbjudna som åskådare – men besvikelsen efter uttåget är fortfarande stor och intresset för gratisbiljetterna är inte det största.

– Jag vill inte se finalen, sa Josefine Öqvist till Sportbladet på torsdagen.

– Jag känner att jag bara mår dåligt, för det har varit en dröm att komma dit. Att behöva sitta där och se den, det vill inte jag göra...

Kosovare Asllani:

– Det går att säga nej om man inte vill se den. Man kan ju inte bli tvingad.

Norskorna besvikna

De norska spelarna har uttryckt sin förhoppning om att den svenska publiken ska heja fram dem till EM-guldet på söndag. ”Blågults” ointresse tas därför emot med förvåning.

– Oj! Det är tråkigt att höra. Jag skulle självklart vilja att de är på plats och stöttar oss, säger anfallaren Ada Hegerberg till NRK.

Allra helst hade de velat möta Sverige i finalen.

– Det är klart att det är synd att Sverige är ute. Jag hade hoppats på en klassisk skandinavisk uppgörelse. De hade inte marginalerna på sin sida, säger den norske landslagschefen Even Pellerud till NRK, och tillägger:

– Att ta med sig det här laget till EM-finalen inför fullsatta läktare är stort. Nu behöver vi svensk stöttning. Vi alla älskar Sverige!