”Finns en norsk- svensk konflikt”

Angerer: ”Pratade med svenskar, de hejar på oss”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Norges spelare och ledare hoppas på stöd från den svenska publiken i morgondagens EM-final.

Den tyska målvakten Nadine Angerer är tveksam.

– Jag träffade några svenskar i hissen på hotellet. De sa att de hoppas att Tyskland vinner för det finns någon form av svensk-norsk konflikt som jag inte kände till förrän nu..., säger hon.

Efter Norges seger i semifinalen konstaterade spelare och ledare att det var synd att de inte fick möta Sverige i finalen, men att de hoppades på svenskt läktarstöd.
När Tysklands målvakt Nadine Angerer, som ändå har bott i Stockholm och spelat i Djurgården, fick frågan om hur hon såg på det skandinaviska trycket från läktaren berättade om hon sitt möte i hissen och den överraskande insikten.

Sen påpekade hon:

– Jag hoppas att det blir en schysst publik.
Presskonferensen med den tyska förbundskaptenen Silvia Neid, målvakten Nadine Angerer och anfallaren Sara Däbritz var väldigt uppsluppen.

Gått ner sex kilo

Både skratt och missförstånd med översättningar varvades med seriösa analyser.

Silvia Neid avslöjade dessutom att hennes målvakt hade gått ner sex kilo inför turnering, till Angerers stora förvåning.

– Hon har förberett sig bra för den här turneringen bland annat genom att gå ner sex kilo, så hon har verkligen sänt ut signaler till de andra att hon är villig att arbeta hårt. Det är klart att hon är viktig som kapten och ledare för de unga spelarna, säger Silvia Neid.
Tyskland, som slog Sverige i semifinalen, möter alltså Norge igen.Ett Norge som man förlorade mot i gruppspelet.

– Det spelar ingen roll. I morgon är det final och vi vet att vi presterade inte på vår yttersta nivå då, vi vill verkligen vinna i morgon men det är en 50-50-match, säger Neid.