Här hyllas EM-hjältarna

Fick stående ovation när TV-sändningen gick till reklam

1 av 5 | Foto: PONTUS ORRE
FOTBOLL

Det blev ett brons för de svenska damerna i hemma-EM.

Under halvtid i finalen mellan Tyskland och Norge hyllades laget med stående ovationer på Friends Arena.

– Vi får tacka publiken på alla sätt och vis men samtidigt klart, det suger. Helt klart, säger Lotta Schelin till Sportbladet.

Flera av de svenska spelarna var tveksamma till att komma till Friends Arena och se finalen mellan Tyskland och Norge. En av dem Kosovare Asllani.

– Det går att säga nej om man inte vill se den. Man kan inte bli tvingad. Det var snack om att vi i halvtid eller innan matchen ska gå in och tacka fansen. Det låter mer lockande än att kolla på matchen, så det kan bli att man tackar och sedan drar därifrån, sa Asllani.

”Helt fantastiska”

När det väl var dags fanns anfallaren ändå med och gjorde sina lagkamrater sällskap i ett ärevarv inför storpubliken på 40 000 åskådare.

– Vi får tacka publiken på alla sätt och vis men samtidigt klart, det suger. Helt klart, säger Lotta Schelin till Sportbladet.

TV-tittarna fick dock inte se hela hyllningen utan hänvisades till webbsändningen som bara var öppen för TV4 Premium-kunder. I slutet kom tittarna in igen när spelarna gjorde vågen bakom TV-studion.

– De hyllningar är helt fantastiska. De går rakt in i hjärtat, säger förbundskapten Pia Sundhage i TV4.