”Du vet kvinnor...”

Platini skyller parodin på kvinnorna

Foto: SCANPIX
Michel Platini.
FOTBOLL

Uefa fick hård kritik när avancemanget till EM-kvartsfinalerna till viss del avgjordes genom lottning.

Nu skyller presidenten Michel Platini de parodiska scenerna på damkommittén.

– De ville ha en lottning, och du vet kvinnor... Det är svårt att kämpa emot dem, säger Platini till TV4.

Ryssland och Danmark hamnade på samma poäng efter gruppspelet i EM och lottning fick avgöra vilken av grupptreorna som skulle gå vidare. Danmark vann den lotten, gick sedan till semifinal och säkrade ett brons samtidigt som Ryssland fick packa väskorna.

”Känner mig helt tom”

– Jag känner mig tom, knäckt. Men det är svårt att göra något åt det, det gäller bara att överleva och gå vidare. Men vi har kämpat så hårt, tränat varje dag i en månads tid. Det känns konstigt att det avgörs så här, sa Rysslands anfallsstjärna Elena Morozova till Sportbladet efter lottningen.

Förfarandet har fått hård kritik och nu lovar Uefas president Michel Platini att det inte kommer upprepas. Fransmannen säger till TV4 att han redan innan sommaren var kritisk mot lottningsreglerna.

”Jag var inte för”

– Jag var inte för, men majoriteten av kvinnorna i kommittén vann. De ville ha en lottning, och du vet kvinnor... Det är svårt att kämpa emot dem, säger Platini till TV4.

Platini menar att regeln godkändes eftersom en majoritet ändå var för.

– Jag följer rekommendationen från damkommittén till exekutivkommittén så att reglerna införs. Jag är väldigt demokratisk, säger Platini.

ARTIKELN HANDLAR OM