Backar i beskedet om Allbäcks roll

Kommer inte dubbeljobba: ”Fokus på landslaget”

Foto: TT
Allbäck är Hamréns högra hand.
FOTBOLL

Först kom nyheten: ”Marcus Allbäck dubbeljobbar under EM”.

Nu har Svenska Spel fått backa och förtydliga Allbäcks roll under EM-slutspelet.

– Hans huvuduppgift är som spelaransvarig i landslaget. Det han gör för oss kommer att ske innan och efter EM, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat.

Det var på annandagen som nyheten kom om att landslagets assisterande tränare/spelaransvarige Marcus Allbäck skulle dubbeljobba – för både Svenska Spel och fotbollslandslaget – under fotbolls-EM i sommar.

Allbäck skulle "bjuda kunderna på exklusivt material — direkt från landslaget" och i pressmeddelandet sa sponsorchefen Håkan Solberg:

– Avtalet möjliggör bland annat helt andra upplevelser för våra sportintresserade kunder under fotbolls-EM.

Backar om Allbäcks roll

Men i dag backade Svenska Spel.

I ett nytt pressmeddelande förtydligar man Allbäcks roll och kontrakt med spelbolaget.

”Avtalet med Svenska Spel innebär att Marcus Allbäck ska fungera som fotbollsambassadör för Svenska Spel under helåret 2016, på liknande sätt som Peter Forsberg är ambassadör för Svenska Spel. Detta arbete kommer huvudsakligen utföras innan och efter EM-slutspelet. Marcus Allbäck ska vara tillgänglig för exklusiva intervjuer, events och andra marknadsaktiviteter i Svenska Spels regi, genom vilka han ska synliggöra svensk fotboll. Detta inkluderar dock ej något exklusivt material från fotbollslandslaget under EM-slutspelet 2016”, står att läsa i pressmeddelandet.

”Huvuduppgift som spelaransvarig”

Presschefen Andreas Jerat förtydligar ytterligare när Sportbladet kontaktar honom:

– Det kom en rubrik om att Allbäck skulle dubbeljobba under EM vilket var baserat på den information vi gick ut med. Men vi vill förtydliga vårt avtal med Allbäck och det kommer först och främst handla om aktiviteter innan och efter EM-slutspelet, säger Jerat.

Så vad kommer Allbäck göra för Svenska Spel under EM?

– Ingenting som vi planerat just nu. Hans huvuduppgift är som spelaransvarig i landslaget. Det han gör för oss kommer att ske innan och efter EM.