”Kille man velat ligga i skyttegravarna med”

Unika hyllning till Zlatan - inför måstematchen i EM

1 av 2 | Foto: TT
Roy Keane.
FOTBOLL

Sverige möter Irland i öppningsmatchen av EM.

Irlands assisterande förbundskapten Roy Keane höjer nu varningens finger för Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en enorm spelare för Sverige och vi måste hålla ett öga på honom.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'

De europeiska ligorna har gått in i viloläge då en vecka med träningsmatcher mellan landslags stundar. Landslagsuppehållet är den sista chansen för sommarens EM-förbundskaptener att ge spelare chansen inför uttagningarna av EM-trupperna.

Erik Hamréns landslag ska möta Turkiet och Tjeckien men väljer att vila Zlatan Ibrahimovic i den första av matcherna.

PSG-stjärnan kommer att behövas i toppform i Frankrike – inte minst i öppningsmatchen, tillika måstematchen, mot Irland.

”Inte blyg”

Inför drabbningen höjer Irlands assisterande förbundskapten Roy Keane ett varningens finger för anfallaren.

– Han ser ut som en karaktärspelare. En sån kille man hade velat ligga i skyttegravarna med. Han gör många och snygga mål, en stor kille med enorm karaktär. Han är inte blyg och blir en spelare för oss att hålla koll på. Han är en enorm spelare för Sverige och vi måste hålla ett öga på honom, säger Keane enligt irländska Independent.

”Jag är snyggare än honom”

Keane avrundade sin spelarkarriär i Celtic 2006 efter att ha tillbringat 12 säsonger i Manchester United. Han flaggar nu för att det kan vara dags för Zlatan att bege sig till Premier League.

– Jag vill tro att jag är snyggare än honom. Han ser ut som en bra spelare som man gärna hade spelat med. Han är väldigt, väldigt bra. Jag har sett honom live nyligen i några Champions League-matcher och det är mycket spekulationer om att han ska flytta till England, säger Keane.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'