”Nu får Farnerud ta middagsnotan”

Backskrällen: Jag är sist in

Foto: Bildbyrån
Pontus Jansson, till höger, får följa med till EM.
FOTBOLL

Det var ett av få frågetecken inför Erik Hamréns trupputtagning.

Det blev Torinos Pontus Jansson som knep den fjärde mittbacksplatsen.

– Jag ska gå ut och äta med Alex Farnerud nu. Han får ta notan, säger Jansson till Sportbladet.

EM-truppen - klicka på bilden för större version.

Andreas Granqvist, Erik Johansson och Victor Nilsson-Lindelöf kändes givna. Sedan blev det Torinos Pontus Jansson som får komplettera mittbackarna i EM-truppen.

– Det känns kul. Jag är jävligt, jävligt glad och har jobbat hårt för detta. Jag visste att det skulle bli svårt eftersom jag inte fått spela förrän nu sista tiden i Torino, säger Jansson till Sportbladet.

”Följde det via Twitter”

– Jag följde uttagningen via Twitter och fick det definitiva beskedet den vägen. Men jag hade det på känn. Jag pratade med Hamrén i går kväll och han sa ingen definitivt men jag förstod att det var nära.

Hur är formen?

– Formen är riktigt bra. Jag har inte haft en lätt sits som konkurrerat med lagkaptenen i Torino (Kamil Glik) hela tiden. Han blev kvar i klubben längre än de trodde när de värvade mig men jag har kämpat på hela tiden. Nu har jag belönats med att spelat ett par matcher i Torino den senaste tiden och det hjälpte mig till en EM-plats.

Chansen att få spela i EM?

– Jag är sist in men kommer med inställningen att ta en plats. Får jag inte spela kommer jag göra allt för att pusha de andra

Hur firar du?

– Jag ska gå ut och äta med Alex Farnerud. Han får ta notan.

ARTIKELN HANDLAR OM