Norge knäckte Lagerbäcks Island

Släppte in tre mål mot Norge

FOTBOLL

Lars Lagerbäcks Island laddar för fullt upp inför sommarens EM-slutspel. Men det kunde ha börjat bättre. För under onsdagskvällen släppte Island in tre mål och förlorade med 3-2 mot Norge.

– Vi fick klara besked om att ska vi vinna fotbollsmatcher så måste vi spela på topp, det gjorde vi inte i dag, säger Islands svenske förbundskapten Lars Lagerbäck på presskonferensen efter matchen, enligt TT

Foto: TT
Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck har skaffat sig kultstatus på Island efter att han lyckades med bedriften att ta Island till landets första slutspel. Laget förbereder sig också nu för fullt inför sommarens EM-slutspel i Frankrike.

Men uppladdningen kunde ha börjat bättre. För under onsdagskvällen åkte Island på en tung smäll när laget släppte in hela tre mål mot Norge och förlorade med 3-2. Ett Norge som inte lyckades ta sig till sommarens mästerskap. Förlusten innebär att Island förlorat sju av de elva senaste matcherna.

Efter matchen får också Island hårt kritik av norska Dagbladets krönikör Morten Maden.

”Norge slog ett nästan hjälplöst isländskt mannskap /.../ Hade det inte varit för de vackra blå dräkterna, så skulle man inte ha känt igen Island”, skriver Morten Madsen, med artikelrubriken ”4-3-3 gjorde Norge till ett fotbollslag – även om vi i perioder spelade mot ingen”.

Ronaldo väntar för Lagerbäck

Efter matchen var Lars Lagerbäck missnöjd med lagets insats – och menar att det krävs mer i ett EM.

– Vi fick klara besked om att ska vi vinna fotbollsmatcher så måste vi spela på topp, det gjorde vi inte i dag, säger Islands svenske förbundskapten Lars Lagerbäck på presskonferensen efter matchen, enligt TT

På måndag har Island chans till revansch när laget spelar sin sista match inför EM, när Liechtenstein står för motståndet i genrepet.

Tisdag 14 juni, dagen efter Sveriges premiär, premiärspelar Island i EM mot Portugal.

Ett Portugal som bland annat har Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo.

Övriga lag i Islands grupp är Ungern och Österrike.

Utmana Sportbladets profiler och ta ut din EM-elva.