”Skulle kunna söka sig till Hollywood”

”Hoppas vi slipper se sånt”

Foto: TT
Lagerbäck ger en känga till Ronaldo
FOTBOLL

Lars Lagerbäck har erkänt att en uttalad strategi inför EM är att uppmärksamma media och domare om portugisiska filmare.

Något han passade på att göra efter mötet med Norge.

– De har en av världens bästa spelare som också är en mycket duktig skådespelare, säger den isländske förbundskaptenen till NRK.

För ett par veckor sedan avslöjade Islands förbundskapten Lars Lagerbäck i Viasat-magasinet @Wenström att han vid tillfälle skulle ta chansen att påtala i mediala sammanhang vad han tycker om spelare som faller lätt på fotbollsplanen.

Allt för att det ska bli svårare att komma undan med filmningar i stundande EM där den isländske förbundskaptenen förutom Ungern och Österrike ställs mot Portugal i gruppspelet.

– Får jag bara läge så kommer jag nog försöka nämna det på ett någorlunda respektfullt och konstruktivt sätt, det är definitivt någonting som man försöker förbereda.

"Vore ju fan om..."

– Om du menar mot offentligheten och media så skulle jag gissa att jag skulle säga att vi självklart har förberett oss på att Ronaldo ramlar lätt. Men det gäller att nämna det på ett konstruktivt sätt utan att förolämpa honom allt för mycket – för det vore ju fan om han gjorde tre mål på oss och sen kunde småle mot oss tillbaka, sa han i @Wenström.

Efter Islands förlust i landskampen mot Norge (3–2) fick Lagerbäck frågor om just filmningar och valde då att ta tillfället i akt.

– Vi har sett några portugiser som filmar. De har en av världens bästa spelare som också är en mycket duktig skådespelare. I Champions League-finalen såg vi även en annan som mycket väl skulle kunna söka sig till Hollywood, säger svensken till norska NRK och syftar på de portugisiska stjärnorna Cristiano Ronaldo och Pepe.

Vill att filmningar straffas

Något som var omdiskuterat efter Madrid-derbyt i Champions League-finalen var ett par uppmärksammade överdrivna reaktioner från mittbacken Pepe. Ett agerande som väckt avsky världen över, bland annat från den före detta domaren Howard Webb.

– Jag hoppas vi slipper se sånt. Jag hoppas det kommer granskas på videobilder i efterhand så att sånt kan straffas, säger Lars Lagerbäck.

Portugal och Island möts i EM-premiären den 14 juni klockan 21.00.