Gudjohnsen hyllar Lagerbäck: ”Har något speciellt”

”Han har kommit in med detaljer”

Foto: AP
FOTBOLL

Lars Lagerbäck förde Island till sitt första EM någonsin.

Veteranen Eidur Gudjohnsen menar att förbundskaptenen haft stor betydelse.

– Ett av de bästa attributen hos en tränare är de som kan få igenom sitt budskap till spelarna tydligast. Det får han definitivt, säger Eidur Gudjohnsen i podcasten Lundh.

Under sin långa karriär har Eidur Gudjohnsen, 37, bland annat vunnit Premier League med Chelsea och Champions League med Barcelona. Det är dock först den här sommaren som Molde-anfallaren får chansen att spela ett stort mästerskap.

”Ärvde en bra trupp”

Via en andra plats i Grupp A kvalade Island in till sitt första stora mästerskap någonsin. Enligt veterananfallaren är det ingen tvekan om att den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck, 67, haft stor betydelse för framgångarna.

– Han tog över laget när det hade en liten dipp. Han ärvde en mycket bra trupp, och det var ett väldigt bra ögonblick att ta över Island. Men han har kommit in med detaljer. Hans approach har ett anseende, så det är väldigt tydligt hur han vill spela. Ingen spelare kliver in på banan utan att veta exakt vilken hans roll är, säger Eidur Gudjohnsen i podcasten Lundh.

”Blir raka i ryggen”

Gudjohnsen fortsätter därefter med att lyfta fram Lagerbäcks närvaro:

– Han har något väldigt speciellt. En närvaro när han kliver in genom dörren. Alla blir raka i ryggen när han kliver in. Och ett av de bästa attributen hos en tränare är de som kan få igenom sitt budskap till spelarna tydligast. Det får han definitivt.

Island kliver in i EM tisdag den 14 juni, då de möter Portugal.

ARTIKELN HANDLAR OM