Irland satsar allt på ett kort mot Sverige

1 av 2 | Foto: Michael Wagner
Roy Keane under presskonferensen
FOTBOLL

VERSAILLES. Irland satsar allt på ett kort mot Sverige.

Premiärmotståndaren är redo att chansa med tidigare skadade spelare.

– Vi tar inte hänsyn till de kommande matcherna. Vi fokuserar allt på att få ett resultat mot Sverige, säger assisterande förbundskaptenen Roy Keane.

Det sista kvarvarande frågetecknet för Irland, Stokeanfallaren Jonathan Walters som haft problem med en hälsena under en tid, var med under hela träningspasset på Stade de Montbauron vid lunchtid lördag, enligt assisterande förbundskaptenen Roy Keane.

Under de 15 minuter som vi inom media fick närvara vid träningen löpte Walters också obehindrat.

På en presskonferens efter träningspasset berättade Roy Keane:

– Walters genomförde hela träningen. Det är mycket bra nyheter för oss. Nu får vi se hur han reagerar under de närmaste 24 timmarna.

– Vi tänker inte på de kommande matcherna i EM för oss just nu, vi siktar på matchen mot Sverige på måndag. Det misstaget har vi gjort tidigare, att se för långt framåt. Vi fokuserar på ett få ett bra resultat mot Sverige.

Positiva skadebesked

Statusen var även fortsatt positiv för de tidigare skadade spelarna Robbie Keane, LA Galaxy, och Robbie Brady, Norwich, som gjorde sin första fulla träningspass med det irländska landslaget i torsdags.

Under fredagen tog Irland något överraskande en heldag ledigt från ordinarie träning och mediaaktiviteter.

– Brady och Robbie Keane gick också för fullt. Att alla spelare är tillgängliga är uppenbart mycket goda nyheter för managern (Martin O’Neill), säger Roy Keane.

Kan spelarna känna på sig om de är med i startelvan mot Sverige?

– Vi har inte pratat om startelvan än. Det är nog väl dokumenterat vid det här laget att managern (O’Neill) gärna väntar så länge som möjligt med att ta ut laget. Vi har många olika alternativ i olika positioner.

– Skulle det bli en reaktion för Jon Walters efter träningen så har vi ändå Shane Long (Southampton), Robbie Keane och Daryl Murphy (Ipswich) att välja mellan, säger Keane.

– Vi tar in alla aspekter för att sätta ihop det bästa laget och för att vi ska kunna besegra Sverige, som är en svår motståndare.

– Sverige är starka, välorganiserade och har stor erfarenhet av att spela mästerskap i sitt lag. Vi har sett dem live några gånger och vi känner till några av deras spelare väl från klubblagen, säger Roy Keane.

ARTIKELN HANDLAR OM