Irländske tränaren kovänder om ’Ibra’

O'Neill inför mötet med Zlatan: ”Svår att stoppa”

1 av 3
FOTBOLL

PARIS. För tio år sedan sågade Martin O'Neill Zlatan Ibrahimovic.

Nu har den irländske förbundskapten tänkt om gjort en helomvändning.

– Det kommer bli svårt för oss att stoppa Ibrahimovic, säger han.

Under VM 2006 i Tyskland jobbade O’Neill som expert för engelska BBC. I samband med en av Sveriges matcher stod nordirländaren då för en ganska tuff sågning av Zlatan Ibrahimovic.

– Han är överreklamerad, sa O’Neill.

Då hade han ändå redan tillrättavisats av Henrik Larsson och Johan Mjällby om Zlatans storhet ett par år tidigare i Celtic. Något som O’Neill berättat om bland annat i Sportbladets EM-bibel.

Den tuffa kritiken mot Zlatan kom åter upp när Irland höll presskonferens på Stade de France inför EM-matchen mot Zlatan Ibrahimovics Sverige måndag kväll.

– För tio år sedan var det kanske så (att Zlatan var övervärderad). Mycket kan hända under den tiden, säger O’Neill nu och gör en jämförelse med sin favorit bland hans tidigare många svenska spelare.

Jämför med ”Henke” Larsson

– Jag kommer ihåg att jag själv under en tid kände att Henrik Larsson var övervärderad, men efter tre och en halv minut ändrade jag mig, säger han och fullbordar sedan sin helomvändning i synen på Zlatan Ibrahimovic:

– Zlatan är en toppspelare, en av de bästa i Europa, om inte i hela världen. Han är Sveriges absolute superstjärna.

– Det kommer bli svårt att få stopp på honom under en hel match. Alla världsklasspelare, oavsett hur tätt och intensivt man markerar dem, lyckas hitta på saker under matchens gång. Ibrahimovic är en av de spelarna, säger O'Neill.

Martin O’Neill sa även att samtliga spelare är tillgängliga för Irland inför matchen mot Sverige efter tidigare skadebekymmer.

ARTIKELN HANDLAR OM