Hamrén: ”Det var mycket frustration”

1 av 2
FOTBOLL

Paris/Stockholm. En blek insats räckte till en tursam poäng i premiären – trots noll skott på mål.

Efteråt var Erik Hamrén kritisk till svenska offensiven.

– I första är det väl i stort sett Emil Forsberg som kan hålla i boll och göra sin spelare, säger han.

Efter 3-0 i genrepet mot Wales och med kvalmatcherna mot Danmark i färskt minne andades det svensk optimism inför premiärmatchen mot Irland.

– Det känns fantastiskt. Jag njuter av varje sekund, sa Emil Forsberg till SVT inför.

Men premiären var inte mycket att njuta av. Sverige fick inte ordning alls på det egna spelet och hade noll avslut på mål på hela matchen. Ändå fick man med sig 1-1 efter att Ciaran Clarke stött Zlatan Ibrahimovic inlägg i eget mål.

”Irland klart bättre”

Förbundskaptenen Erik Hamrén var inte alls nöjd med det svenska spelet, framför allt under första halvlek.

– I första halvlek är vårt anfallsspel dåligt, det är för dålig rörelse. Granen driver fram ett par gånger och har väldigt få alternativ att spela till, självklart tog vi upp det i paus. Vi pratade också om att vinna andrabollar, för det är Irland bra på. Vi är absolut inte nöjda med våra första femtio minuter, säger han på presskonferensen och berättar att det i paus var fokus på den bristande offensiven:

– I första är det väl i stort sett Emil Forsberg som kan hålla i boll och göra sin spelare. När vi vänder spel i första halvlek är det med fyra passningar.

”Var vår bästa chans”

Nu måste Sverige förmodligen vinna mot antingen Italien eller Belgien för att gå vidare.

– Känslorna just nu är väl besvikelse, mer än att man är nöjd med oavgjort. Jag sa innan turneringen att vi måste göra tre hundraprocentiga matcher för att gå vidare, i dag kom vi inte upp till det, säger Hamrén.

ZOOM: Var du på plats? Hitta dig själv eller vännerna i publikhavet