Belgiska stjärnor tvingas till vila

Hazard.
FOTBOLL

BORDEAUX. Här kommer nästa bakslag för den stora favoriten i Sveriges EM-grupp.

Båda belgiska superstjärnorna Eden Hazard och Kevin De Bruyne är skadade och tvingas till vila för att rädda matchspel.

Belgien är landslaget som tidigare var rankat etta i världen, nu på andraplats på Fifas rankinglista, och som tippas vara med och utmana om EM-guldet.

Då måste de till att börja ta sig vidare från Sveriges grupp.

Men efter 0-2-förlusten mot Italien i deras öppningsmatch under måndagskvällen var den inhemska kritiken hård.

– Det var inte att vi saknade en taktiskt plan som vissa vill få till, säger förbundskaptenen Marc Wilmots lätt bitskt vid en presskonferens efter en lättare belgisk träning under sen tisdagseftermiddag. Men vi kan inte spela som Italien, vi är mer beroende av individuellt offensivt spel.

– Om mina spelare dessutom tror att de kan vinna utan att jobba stenhårt så har de fel. Taktiskt tänker jag inte ändra mycket. Vi kan inte kasta bort fyra år som vi jobbat tillsammans på det sättet, säger Wilmots som även avslöjade att han tvingas vila sina två största stjärnor de närmaste dagarna:

Eden Hazard fick en smäll mot knät och känner av ljumskarna. Det är samma skada som han har haft problem med under säsongen med Chelsea.

– Kevin De Bruyne har lite problem med baksidorna av låret.

– Jag låter båda spelarna vila från träningen i minst två dagar, säger Wilmots. Enligt de medicinska teamet ska de kunna spela i vår nästa match om de får vila.

Tror på förbättring

Belgien möter Irland på lördag och sedan Sverige i sista gruppspelsmatchen i Nice nästa onsdag.

Mittbacken Thomas Vermaelen är säker på sin sak:

– Mot Irland kommer vi prestera ett helt annat spel. Jag tror starkt på vad vi kan. Vi kommer ta sex poäng i de här matcherna, säger Barcelonaförsvararen.

Belgien har dock drabbats hårt av skador både nu under EM och före turneringen när lagkaptenen Vincent Kompany, Dedryck Boyata, Björn Engels och Nicolas Lombaerts alla tvingades kasta in handduken.