Hotar att stoppa deras EM-match

Fans uppges planera attack: ”Kan inte utesluta...”

Foto: TT
Kroatiska fans i matchen mot Turkiet.
FOTBOLL

Kroatien fick en drömstart i EM.

Nu hotar enskilda supportrar att missköta sig i nästa match för att få den avbruten.

– Vi har hört talas om hoten, säger Kruno Grlevic, talesperson för det kroatiska landslagets officiella supporterklubb Uvijek Vjerni.

Foto: TT
En supporter tog sig in på planen och firade i samband med Kroatiens 1-0-mål mot Turkiet.

Kroatiens väg till EM kantades av tråkigheter.

I kvalmatchen mot Italien uppstod en stor publikskandal då bengaler kastades in på planen, och i returen – som spelades inför tomma läktare – fanns ett hakkors avbildat mitt i gräset.

”Hört om hoten”

Relationen mellan fansen och förbundet har länge varit frostig och inför fredagens EM-match mot Tjeckien har Uvijek Vjerni – landslagets officiella supporterklubb – mottagit hot om planerade stökigheter på läktaren.

Syftet ska vara att få matchen på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne avbruten som en slags protest mot det kroatiska fotbollförbundet.

– Vi har fått information om att vissa enskilda individer från olika supportergrupperingar aktivt ska försöka skapa problem. Vi har hört om hoten, men vet inte hur pass allvarliga de är. Självklart hoppas vi att inget händer, men det går inte att utesluta, säger Uvijek Vjernis talesperson Kruno Grlevic enligt kroatiska medier.

Sprang in på planen

Kroatien är redan under lupp av Uefa sedan en supporter sprungit in på planen i EM-premiären mot Turkiet. Planstormaren hade dock inga andra planer än att krama om matchhjälten Luka Modric.

– Efter att ha gjort ett sådant mål så märkte jag inte ens det, sa Modric efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM