Stora frälsaren – i sista minuterna

Illa ute – då frälstes England på tilläggstid

1 av 2
FOTBOLL

På väg mot ett blytungt poängtapp.

Då frälste Daniel Sturridge England – på tilläggstid.

– Helt fantastiskt, säger han i SVT:s sändning.

Roy Hodgsons landslag var pressat.

Man hade släppt in 1-1 i den 92:a (!) minuten i öppningsmatchen mot Ryssland och var närmast piskat att vinna mot ”lillebror” Wales.

Då kom kallduschen.

Gareth Balesom hade psykat England inför matchen – tryckte in ledningsmålet via en frispark som Joe Hart nog borde kunna ta.

”Otrolig känsla”

Sedan agerade Roy Hodgson.

Förbundskaptenen bytte ut Raheem Sterling och Harry Kane redan i paus och ersatte duon med Daniel Sturridge och Jamie Vardy.

Det blev en jättesuccé.

Den sistnämnde skrev ett nytt kapitel i sin redan makalösa saga genom att göra sitt livs första EM-mål till 1-1 i den 56:e minuten.

Och det stannade inte där. I den 92:a (!) minuten klev den andra inhopparen – Daniel Sturridge – fram och frälste.

– Fantastiskt! En helt otrolig känsla. Jag tackar tränaren för chansen och gud för målet. Att få representera sitt land i en sådan här stormatch, mot ett rivaliserande landslag, och dessutom göra mål – det är en grym känsla, säger Sturridge i SVT:s sändning.

Nära slutspel

Det är första gången någonsin som England vänder ett pausunderläge till seger i mästerskapssammanhang. Segern gör att man plötsligt toppar grupp B på fyra inspelade poäng, vilket innebär att man i praktiken säkrat en plats i slutspelet.

– Men vi ska inte ta ut något i förskott. Nu ska vi fokusera på den sista gruppspelsmatchen, säger Daniel Sturridge.

ARTIKELN HANDLAR OM