Sätt ditt plusbetyg på svenska lirarna

FOTBOLL

Sverige spelade i dag 0-1 mot Italien

Våra experter gav spelarna de här betygen.

Vad tyckte du om insatsen?

Sätt DITT betyg på spelarnas insats här nedanför.

Betyg Sverige-Italien

BETYG SVERIGE

1. Andreas Isaksson

Veteran i skallen, men ung i fötterna. Isaksson på tå hela tiden i straffområdet. Fansen sjung "Isak" som plockade inlägg högt och lågt. Men till slut fick Italien hål.

---------------------------------------------------------------------

14. Victor Nilsson Lindelöf

Säkrade före utmanade. Stod upp en mot en, men kom med för lite offensivt. Ett fint inläggsläge i andra, men bollen över.

3. Erik Johansson

Gjorde ofta (inte tillbakapassningen i pressat läge i andra) det enkla säkert och det svåra lätt. Stark rensning av flera bollar in, bland annat Candrevas inlägg. Men missar helt duellen före Italiens mål.

4. Andreas Granqvist

Backlinjen var kompakt och avståndet till mittfältet ofta bra, det styrde Granqvist rätt. När Èder fick slalomköra in mot straffområdet blev Granqvist ensam kvar. Han halkade och kunde inte blocka skott.

5. Martin Olsson

Utmanade bra på sin kant, vassa inlägg och stark attityd. Hanterade defensiven väl, men hann ej med markering vid Parolos ribbnick. Offensiven försvann i andra.

---------------------------------------------------------------------

7. Sebastian Larsson

Bättre än senast, men konstigt vore annars. Hade det som väntat tufft framåt, precis som Forsberg på andra kanten, men helt okej i övrigt och totalt sett bättre än Forsberg. Men det är säkert många fans som fortsatt vill se honom utbytt.

8. Albin Ekdal (79)

Det blev en helt annan power framåt på det centrala mittfältet med Ekdal i stället för Lewicki. Vi fick genombrott framåt i stället för ännu en passning i sidled eller bakåt. Får starta mot Belgien också.

9. Kim Källström

Bara brytningen på Giaccherini i eget straffområde i andra halvlek är värd tre plus. Fick den tid han behövde centralt för att styra spelet (framför allt i första halvkek) när italienarna höll nere tempot och var långsamma i spelvändningarna. 

6. Emil Forsberg (79)

En besvikelse. Helt nerplockad av Barzagli. Gick mycket inåt i banan men fick inte ut något av det. Var han ens med första 20 minuterna av andra halvlek? Rätt att byta ut honom i stället för Larsson (när övriga byten behövdes till Ekdal och Guidetti).

——————————————————————————————————

15. John Guidetti (ut 85)

Slet, krigade och visade allt det som på många sätt gör Guidetti till Erik Hamréns önskespelare: Shajning. Men när matchen summeras återstår det missade volleyläget på Larssons fina nedbröstning.

10. Zlatan Ibrahimovic

Låg bakom Sveriges bästa chans när han droppade ner, gjorde sin gubbe och slog djupledsbollen innan John Guidettis volleychans. Annars hårt hållen av det italienska försvaret och gjorde egentligen störst avtryck när han just sjönk djupt ner. Men då är samtidigt vår bäste avslutare för långt ifrån målet. Förmodligen lättad över offside-blåsningen vid jättemissen från en meter

Ersättare:

21. Jimmy Durmaz (79)

18. Oscar Lewicki (79)

11. Marcus Berg (85)

Jury: Johan Flinck, Patrik Sjögren, Petra Thorén, Michael Wagner

BETYG ITALIEN

1. Gianluigi Buffon

---------

15. Andrea Barzagli

19. Leonardo Bonucci

16 Giorgio Chiellini

-------

6. Antonio Candreva

18. Marco Parolo

16. Daniele De Rossi   (ut 74)

23. Emanuele Giaccherini

8. Alessandro Florenzi 

9. Graziano Pellè (ut 60)

------------

17. Éder

Avbytare:

7. Simoone Zaza, in 60

10. Thiago Motta in 74

Betyg: Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM