Straffdrama i slutskedet: "Är en tröjdragning"

1 av 5 | Foto: SVT
FOTBOLL

Sverige förlorade måstematchen mot Italien.

Men det blev dramatiskt.

I matchens absoluta slutsekunder ville Sverige ha straff.

– Han drar mig i tröjan, Andreas Granqvist.

Sverige gjorde en fin första halvlek mot Italien, tappade något i andra och efter ett mål från Éder i 88:e minuten förlorade Sverige.
Men det blev dramatiskt.

I matchens absoluta slutsekunder nickade Zlatan Ibrahimovic in en boll i straffområdet. Andreas Granqvist drogs i tröjan av Leonardo Bonucci, vred sig och föll, men domaren friade till Sveriges stora protester.

– Ja, ja, han drar mig i tröjan så att jag tappar balansen. Det är klart jag försöker få fördel av det och lägger mig ned, säger Andreas Granqvist.

"Känner att det är straff"

Erik Hamrén är fåordig om situationen, men menar att spelarna är överrens.

– Spelarna känner att det är straff, i den positionen som jag stod kan jag inte säga något. Jag är tyst tills jag ser situationen på tv, säger Erik Hamrén.

Inte heller Antonio Conte såg straffsituationen särskilt bra. De italienska spelarna håller dock inte med de svenska.

– Jag såg inte situationen. Det är väldigt svårt att veta, men vad jag har hört vad det ingenting. Jag kan inte kommentera händelsen mer när jag inte har sett bilderna, säger Antonio Conte till Sportbladet.

Kim Källström konstaterar krasst:

– Jag står långt ifrån och har inte sett någon repris på situationen. Men att lilla Sverige ska få straff mot stora Italien känns osannolikt, säger mittfältaren.

Sverige var i övrigt aldrig riktigt nära, och Sverige är fortfarande det enda laget i hela EM som inte haft ett enda skott på mål.

ARTIKELN HANDLAR OM