Polis deporterade ryska fans från EM

1 av 4 | Foto: TT
FOTBOLL

De ryska fansen har varit stökiga under hela EM.

I dag deporterades 20 stycken från Frankrike.

Samtidigt vädjar Rysslands president Vladimir Putin till supportrarna som är kvar i landet.

Det var väldigt stökigt i Marseille i flera dagar inför mötet mellan England och Ryssland. Engelska, ryska och franska supportrar slogs i staden. Efter matchen, som slutade 1-1, blev det våldsamma upplopp på läktarna.

Ryssland straffades efteråt med böter på 150 000 euro, cirka 1,5 miljoner kronor.

Enligt Daily Mail deporterades runt 20 stycken ryska huliganer i dag. Samtliga var inblandade i attacken mot engelska fans efter 1-1-matchen.

”En skam”

En av de som deporterades är Alexander Shprygin, ledare för Rysslands officiella supportergrupp. The Guardian har uppgett att Shprygin har högerextrema kopplingar. Det ska finnas en bild där han gör en Hitler-hälsning.

Ryska presidenten Vladimir Putin har kallat huliganbråken under EM för "en skam”. Samtidigt anser han att det är märkligt att 200 ryska supportrar kunde slå ner flera tusen engelska fans.

Putin vädjar

På måndag spelar Ryssland mot Wales och Putin vädjar till fansen som är kvar i Frankrike att sköta sig under resten av turneringen.

– Jag hoppas att det finns nyktra människor bland de som älskar fotboll. Och att de förstår att bruka våld är inte så man stöttar sitt lag. Det är skadligt för laget och idrotten, säger Putin, enligt Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM