”Bör nog gå all in på spelare från de lagen”

Kalle Karlssons tips i EM-elvan

Foto: Getty och TT
FOTBOLL

Målsnålt och defensivt. Det är många målkungar som sviker hittills i EM-elvan.

Göra dina ändringar i EM-elvan här!

Vem hade trott att Thomas Müller skulle vara mållös efter två EM-matcher? Några kanske. Men att han i samlingen av mållösa skyttekungsaspiranter skulle ha sällskap av Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski och Harry Kane?

Det har inte varit helt lätt att pricka in målgörarna i detta mästerskap.

Dessutom är det förvånansvärt klurigt att läsa av förbundskaptenerna och deras val. Didier Deschamps bänkade Paul Pogba och Antoine Greizmann mot Albanien (de som litade på L'Equipe satt på förhandsinfo) och i Österrike blev David Alaba utbytt medan Harry Kane blev avplockad i paus för England.

De bör man nog gå all in på

Sista gruppomgången sparkar igång på söndagskvällen och här finns risk att slutspelsklara länder väljer att vila spelare. Därför bör man nog gå all in på spelare från lag som verkligen krigar för slutspel eller bra slutspelslottning. Då vet man att de lirar bästa elvan och sina nyckelspelare.

Kevin De Bruyne, som jag behöll efter hans ursvaga premiär mot Italien, visade klass senast när han serverade Romelu Lukaku. Hittade han rätt nu? Det blir i så fall på svenska landslagets bekostnad.

Luis Nani, som nätade i första matchen mot Island. Portugal behöver vinna sista matchen efter två inledande kryss. Nani, som spelas som anfallare, känns farlig och är relativt billig (4,126 miljoner kronor).

Mario Gomez har börjat på bänken hittills för Tyskland. Mötet med Nordirland känns som ett perfekt tillfälle att testa om Gomez kan ge en ny dimension i det tyska anfallet.

Byt in:

Kevin De Bruyne, Belgien

Luis Nani, Portugal

Mario Gomez, Tyskland

Antoine Griezmann, Frankrike

Daniel Sturridge, England

Alvaro Morata, Spanien

Juanfran, Spanien

David De Gea, Spanien

Leonardo Bonucci, Italien

Andrea Barzagli, Italien

Byt ut:

Marcus Berg, Sverige

Oscar Lewicki, Sverige

Harry Kane, England

Mario Götze, Tyskland

Göra dina ändringar i EM-elvan här!

ARTIKELN HANDLAR OM